top of page
ARTefACTe
2022

26/09-19:00hs
Entrada lliure
LOGO quadrat ARTefACTe.jpg

(Col·laboració en el marc de ARTefACTe, un festival d'art de performance contemporània d'escala metropolitana que, a més, opera com a laboratori de nova institucionalitat cultural, experimentant en la pràctica amb prototips de gestió cultural emergent i democràtica)

ARTISTES RESIDENTE AL TPK

MISCEL.LÀNIA

SARAH CLAMAN I MÍRIAM FÉLIX

PRIMO GABBIANO + VISUAL PAL

SILVIA ANTOLIN

ARTEFACTE al TPK Art i Pensament Contemporani

 

TPK torna a participar a l'ARTefACTe amb una proposta sobre l'acció sonora i els seus rastres en altres expressions de l'art contemporani, com ara la polipoesies, la música d'improvisació lliure, les arts visuals i la performance.

TPK Art i Pensament Contemporani

 

Av. Josep Tarradellas i Joan 44  L’H 

Dins de l'espai del  Centre Cultural Metropolità Tecla Sala | <M>L1 i L9 Torrassa

12 composicion acción sonora_edited.jpg

Projecte SonorAAcció

Horari: 19h.

Durada: 15m.

Título de l’acció: Presentació del projecte SonorAAcció del TPK.

Artistes: Els participants són artistes residents al TPK que treballen principalment en activitats associades a les arts visuals. El desafiament final d'aquest treball és poder expressar en termes d'acció sonora, els eixos poètics principals del treball artístic de cadascun dels participants.

Sobre la performance: ens endinsem en els orígens musicals de la performance. Més de 40 artistes han treballat el so com a matèria artística i han dut a terme un projecte col·lectiu de treball a través de la preparació d’events i els corresponents event scores. Presentació del vídeo, partitures i algunes propostes d'accions en viu.

Proposta 3 - Sarah Claman_ foto de Tristan Perez Martin.jpg

Sarah Claman i Míriam Félix

SARAH CLAMAN I MÍRIAM FÉLIX

Proposta 3:

Horari: 19:40h.

Durada: 20m

Artistes: Sarah Claman, de Nova Zelanda, està especialitzada en interpretació de violí, enfocant-se en la improvisació com a manera d'espurnejar diàlegs i obrir les línies de comunicació entre persones. La seva eina principal és el seu acostament natural a la tècnica del violí, enfocat en l'efecte del cos i la gravetat sobre el so que produeix l'instrument.

Gradua amb MusB(Hons) en 2011 de la University of Otago (NZ) i segueix els seus estudis en Dartington College of Arts (UK), ESMuC (ÉS) i el Conservatorium van Amsterdam (NL)

sarahclaman.com

 

Míriam Félix: nascuda a Menorca en 1987 i titulada a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), és una violoncel·lista i compositora especialitzada en improvisació i música moderna.

TEXTO sobre la PERFORMANCE: Flying Trees és un assembli de corda fregada, de format flexible, elaborat per Sarah Claman. Neix d'una passió per les cordes i la improvisació lliure. Amb instruccions, Sarah guia l'assembli. En l'escenari les intèrprets estan totalment presents, creant amb el so en el moment, amb l'escolta oberta i la ment flexible. S'assembla a un acte meditatiu, que permet la descàrrega energètica i també moments reflexius.

En aquesta ocasió col·labora amb la violoncel·lista, Míriam Fèlix.

Proposta 5- Silvia Antolín.jpeg

Silvia Antolín

Proposta 5

Horari: 20:15h.

Durada: 15m.

 

Títol de l'acció: Web

 

Artista: Silvia Antolín

El seu treball es desenvolupa en l'àmbit de la performance més experimental abordant les implicacions del cos en els territoris més contradictoris socials, polític i antropològic, on les qüestions de gènere són igualment significatives en el seu univers creatiu. A través de la creació d'espais reals d'acció aborda cada performance com una experiència única deixant-se contaminar pel context que es converteix en un detonant fonamental per al conjunt de les meves propostes.

 

Text sobre la performance: La performance "Web" és una acció col·lectiva de veus connectades. Una teranyina de comunicació. Un joc sonor que requereix la complicitat del públic.

Proposta 2 - Capitalisme - Miscel·lània.jpg

Miscel·lània

Proposta 2:

Horari: 19:20h.

Durada: 15m.

Título de l’acció: Capitalisme.

Artistes: Miscel·lània és un grup de (poli)poetes, rapsodes, i performers. Quatre veus de quatre dones i un mateix objectiu: gaudir. En el seu treball busquen múltiples maneres d'interpretar un poema, ja que apliquen al recitat simple d'un poema disciplines com la performance, la fonètica, els mitjans audiovisuals, l'Acció poètica, la música , etc.  Desenvolupant aspectes inèdits i possibilitats noves per a la poesia purament literària o escrita. La poesia esdevé sonora, gestualitzada, ballada, interactuada i infinita.

Sobre la performance: en aquesta proposta el grup es promuncia en contra del capitalisme, la cobardia i les convencions utilitzant polipoesis, estructures del rap i una alta dosi de sentit de l'humor. Una lectura en clau irònica del nostre context domèstic, social i polític. Les peces es mouen a mig camí entre el näif i la crítica aguda, entre el risible i el dramàtic, però en tot moment trobem un ús de la ironia i el doble sentit com a forma d'acostament a la realitat.

Proposta 4 - Primo Gabbiano + Visual Pal.JPG

Primo Gabbiano + Visual Pal

Proposta 4

Horari: 20h.

Durada: 15m.

TÍTULO de la acción: rau-rau.

Artistes: Primo Gabbiano + Visual Pal

Primo Gabbiano és un músic i videoartista de Barcelona. Música experimental, electrònica primitiva, ambient fosc i una mica de dron music podrien ser les seves coordenades de treball. Li interessa la creació en directe de moments estranys, difícils d'explicar però profundament evocadors. El seu treball sempre va lligat a la performance, tant a nivell artístic com de comissariat.


Visual Pal és una artista visual de Barcelona. Treballa únicament amb materials gravats per ella mateixa i reconeix una forta influència del videoart i el cinema experimental. Les seves projeccions en directe són poètiques i obertes a la polisèmia. El ritme de les seves imatges està fora de la fúria del moment. Entre els sons de Primo Gabbiano i les imatges de Visual Pal hi ha un espai per a l'espectador àvid d'emocions random.

  

TEXTO sobre la PERFORMANCE:  rau-rau és un espectacle que combina cos, so i vídeo. Proposa una intersecció possible entre l’electrònica experimental i les visuals amb tendències oníriques paranarratives. A vegades sorgeix el crit i el soroll i, sempre, una dialèctica random d’emocions trobades. És un actuació amb una alt grau d’impovisació que s’obre a la performance i l’spoken word.  La posada en escena funciona com una instal·lació artística: es crea un espai on cada element explora la seva expressivitat plàstica i les seves afinitats. rau-rau també pot ser interpretat com un concert performatiu.

bottom of page