top of page
20211120 ARTE DEGENERADO TPK JCESTEVEZ.jpg

ART DEGENERAT 

Juan Carlos G. Estévez

Inaugurem el proper dissabte 20 de novembre a les 12hs com una de les activitats de la Jornada de portes obertes al voltant de "La Llibertat d'Expressió i la Censura"

 

Si vols visitar-la un altre dia, pots venir de dilluns a divendres de 17 a 20hs

La setmana passada, Instagram va avisar a Juan Carlos G. Estévez que tancaria el seu compte. Ja porta 17 obres eliminades i 5 advertències de tancament.  

 

El motiu? Aquest artista resident al TPK experimenta amb collages que integren imatges de nus que troba a revistes pornogràfiques antigues, imatges que acaben adoptant un caràcter lúdic, poètic, provocador i humorístic. El seu treball és un bon exemple de com la popularització de les xarxes socials, Instagram o Facebook, si bé facilita la difusió artística, també actua com a instància censora del món contemporani, dirimint amb criteris morals camuflats d'algoritmes allò que és susceptible de difondre's i allò que no. Ens podem fer la pregunta si l'obra de Juan Carlos G. Estévez hagués provocat la mateixa controvèrsia fa 20 anys.

 

Què hi ha darrere de la censura contemporània? Motivacions morals, econòmiques? Estem en un renovat paradigma per a la llibertat d'expressió? O finalment no és més que la limitació d'uns drets que s'han conquerit amb tant d'esforç? Es pot fer pública qualsevol mena d'imatge?

 

L'exposició de Juan Carlos G. Estévez resulta un marc idoni per contextualitzar aquesta jornada de reflexió crítica sobre la censura.

WhatsApp Image 2021-11-11 at 17.15.40.jpeg

xarxaprod

Els centres de creació i producció de Catalunya obren les portes per mostrar les seves produccions, activitats i espais.

Hi participan:
@lacapellabcn
@rocaumbertfabricadelesarts
@espai d'art moritz
@cacis_elforndelacalc
@tpkartipensamentcontemporani
@casa de l'artista en Terres de Crüilla
@naucoclea
@nauivanow
@sinestesia.uno
@calgrasavinyo
@3resquerra
@concentricaproject
@teatrenu
@hangar_org
@lamarfamusica
@nau estruch
@creacultura_cat

bottom of page