Museu d l'Hospitalet
Comissariat:
Col·lectiu TPK
Xaro Castillo,
Agustí Fructuoso
Lloc: MUSEU DE L'HOSPITALET - CASA ESPANYA - C. Joan Pallarès 38
Horari de visita
De dimarts a divendres, de 10 a 13h i de 17 a 20h
Els dissabtes i diumenges, d'11 a 14h
Dilluns i fesitus tancat
CECI N’EST PAS UN BICORNI
Data inici: 04/11/2022
Data fi: 05/02/2023
Tipus d'entrada: Lliure
Inauguració: 04/11 19:00hs
Organitzadors:
Museu de L'Hospitalet
- Casa Espanya,
TPK Art i Pensament contemporani
Lloc: Museu de l'Hospitalet - Casa España
C. Joan Pallarès 38
PARTICIPANTES:
COL·LECTIU 4 BARBIER DE NÎMES:
ELISABETH KROTOFF, BERNARD FABVRE, GREGOIRE FABVRE.
COL·LECTIU APTE DE LA BRETANYA: MARTINE SAUREL I LORAN JACOB.
COL·LECTIU TRANFO DE LIÓ: MARIE-FRANÇOISE PROST-MANILLIER.
COL·LECTIU MENO PARKAS DE KAUNAS: ARVYDAS MARTINATIS, JONAS GASIÜNAS Y ARVYDAS ZALPYS.
MIGUEL G. CARMONA ICARMEN MARCOS GUARDIOLA
“Ceci n’est pas” és un projecte que neix l’any 2014 a partir d’un ús irònic del ja en si mateix irònic títol de la coneguda obra de René Magritte. És una proposta artística on es convida diferents artistes a participar en una espècie de joc semàntic on relacionar els seus treballs personals amb alguna de les peces que obren en poder del Museu de L’Hospitalet.
L’objecte triat aquest any ha estat un bicorni usat per l’alcalde de la ciutat Tomás Giménez a la dècada dels anys 20. Al principi, l’ús del bicorni va ser militar però a finals del segle XIX i principis del XX va ser assumit per diferents càrrecs civils provinents de la política i de la diplomàcia.
“Ceci n’est pas” és també un projecte amb una clara vocació europeista on el nucli important en nombre d’artistes prové de KanibalHòpox Xarxa Europea d’Espais de Creació xarxa integrada per col·lectius de França, Alemanya, Lituània i Catalunya i de la qual el TPK Art i Pensament Contemporani és membre fundador.
A l’exposició presenten treballs artistes dels col·lectius 4 Barbier de Nîmes: Elisabeth Krotoff, Bernard Fabvre i Gregoire Fabvre. Transfo de Lió :Marie-Françoise Prost-Manillier. Meno Parkas de Kaunas: Arvydas Martinaitis. Jonas Gasiunas i Arvydas Žalpys. ApTE de Bretanya: Martine Saurel i Loran Jacob i Miguel G. Carmona i Carmen Marcos Guardiola, aquests dos últims a títol individual. En el cas de Carmen Marcos Guardiola cal ressenyar que aquest ha estat el segon any que ha organitzat i comissariat el projecte “Ceci nèst pas” al Museo Etnográfico y de Ciéncias Naturales de Jumilla, amb la qual cosa el projecte “Ceci n’est pas” es reafirma en la seva aposta de creure en la cultura com una via de comunicació i coneixement mutu.
TPK - KaNîBaL'HoPoX: Xarxa Europea d'Espais de Creació. Eina per fomentar la connectivitat d’espais de creació i col·lectius d’artistes dins l’entorn europeu.
Aquesta xarxa d'espais de creació europeus está formada pel mateix TPK conjuntament amb el col·lectiu La Xina A.R.T. de Barcelona, la Galerie/Vitrine d’art contemporani 4,Barbier de Nîmes (França), la galeria Meno Parkas, de Kaunas (Lituània) i l’espai Ideias Emergentes, de Porto (Portugal) i recentment s'ha sumat a aquesta xarxa el col.lectiu 5ORTE de Colònia (Alemanya).
Entre aquest col.lectius funciona tot un protocol d'intercanvis i projectes en comú que contribueix de manera fonamental a la consolidació d'una mena d'autopista d'anada i tornada per la que circulan continuament idees i projectes que entre altres tenen la virtut de diluir els estereotips culturals assentats en els diferents imaginaris col.lectius nacionals pas important per tornar a la vella idea de la Europa de les Cultures.