top of page
INTERCANVIS INTERNACIONALS PRIMAVERA.png
Intercanvis internacionals primavera TPK

Carmen Marcos, artista del TPK, i Diego Tampanelli, director del TPK, fan residències artístiques a França a la primavera del 2023.

Els intercanvis compleixen la tasca de ampliar la possibilitat d'establir noves relacions amb altres col.lectius i també la de poder tractar aquells elements que sorgeixen de manera puntual dins del debat artístic contemporani.

 

Des dels inicis del projecte TePeKale, una de les preocupacions essencials del TPK ha estat poder contribuir a coordinar la creació i la producció artística amb la difusió. Arran de la seva participació com a col.lectiu artístic a la Group Art Work de Kassel l’any 1987, el TPK ha desenvolupat una important tasca per establir relacions internacionals, primer participant a la creació de l’Associació Est-West Forum l’any 1998, i el 2004 com a membre fundador de Kanîbal’Hòpox-Réseau Européen d’Espaces de Création , xarxa amb la qual, des de la seva creació l’any 2004, participem en projectes comuns i projectes d’intercanvi anualment.

LA BELLESA I LA MEMÒRIA:

Carmen Marcos Guardiola presenta a l’espai 4 Barbier de Nîmes el projecte “La bellesa i la memòria”, del dia 21 d’abril fins el 21 de maig.

A partir de la proposta Polítiques de la intimitat. Poètiques de la distopia del projecte TEPEKALE, l'artista reflexiona sobre els conceptes que fan possible la construcció de la identitat i la fragilitat d'aquesta construcció.

S'explica millor la reflexió de l'artista amb aquest fragment d'un dels seus texts:

"Quina cosa més estranya és la memòria. Als desmemoriats com jo ens espanta la condició capritxosa que fa desaparèixer, engolits per la foscor de l'amnèsia, detalls de la nostra vida que en un moment ens van semblar importants. No recordar és com no ésser. Una pintura pot ser de vegades una finestra oberta a escenes de la vida, però sempre és una superfície on l'artista reescriu mitjançant signes la seva memòria particular. Aquestes obres expressen la diferència entre mirar i evocar. A la nostra memòria l'escenari on transcorre la nostra vida es desdibuixa o desapareix i es recorda gairebé exclusivament l'horitzó, si es tracta d'un paisatge, o el contorn i el color de la cosa evocada".

445e8d02-3795-434e-a17e-28b196535b97.jpeg
OMME4 Objets moviles musiques esperimentale

L'artista Diego Tampanelli és convidat per APte (Artistes Plasticiens trans-européens) per a realitzar una residència en el seu espai del 15 al 30 d’abril a la Chapelle Saint-Jacques Clohars-Carnoet.

Presentarà “El camino del amante”, una proposta de recerca que comprenen un conjunt d'accions:

● Partitura Acció 1: enviar per correu postal un paquet amb terrades de L'Hospitalet a Chapelle Saint-Jacques, 29360 Clohars-Carnoët,França, i viceversa.

foto diego.jpeg

● Partitura Acció 2: Amb la terra enviada per correu postal, ferun dibuix en el sòl de la capella.

● Partitura Acció 3: Establir a través de càlculs, recorreguts significatiusde la biografia personal i caminar-los en un espai definint un cercle enel sòl. El cercle definit en el sòl es pot recórrer en sentit de les agulles del rellotge,o en sentit contrari, caminant cap endavant o cap endarrere,lentament o ràpidament, etc.

● Acció 4: banyar llençols blancs en aigua amb argila i tendir-les perquès'assequin.

www.diegotampanelli.wordpress.com

bottom of page