top of page

 

 

 

20211013 Kitsch, Camp i Cultura de Masses.jpg

KITSCH - CAMP - CULTURA DE MASSES

5,7,11 i 20 d'octubre 2021

de 18h a 20h

 

Impartit per

DIEGO TAMPANELLI

Ens interessa abordar els conceptes del Kitsch i el Camp des dels seus orígens per obrir i fer conscient als participants dels processos històrics que van establir les bases de la postmodernitat.

En la nostra proposta sobre visualitats contemporànies considerem de vital importància proporcionar als artistes i persones interessades eines que els permetin ampliar la seva sensibilitat crítica a l'hora de consumir o interpretar la cultura, i alhora obrir debats i reflexions al voltant del que podríem anomenar una ètica personal de la creació.

 

Repassarem de forma breu, alguns conceptes principals:

 

Cultura de Masses
Alta i baixa cultura
Hi ha un gust en el mal gust
El kitsch: l'estètica del mal gust
El Camp: una reflexió conscient i paròdica d'allò ingenu, del barroc i de la falsa pretensió d'autenticitat classicista

 

Els temes desenvolupats durant aquests col·loquis, seran aplicats a creacions personals que prendran com a concepte de treball "L'art i la censura"

 

Les sessions es completen amb material audiovisual consistent en conferències i xerrades rellevants en l'àmbit cultural local i europeu que s'enviarà personalment als participants​.

TPK - VISUALITATS CONTEMPORÀNIES: Conjunt d'activitats que realitzen en comú els artistes de TPK i que tenen la finalitat de reforçar la capacitat crítica a l'hora d'analitzar els elements que componen la cultura visual i d'assentar les bases d'una ètica personal de la creació.

bottom of page