top of page
WhatsApp Image 2021-11-29 at 21.21.58.jpeg

LA BALSA DE LA MEDUSA

instal.lació artística efímera

Agustín Fructuoso

 

Inauguració 3 de desembre a les 19:00hs

Gran Via de Carles III amb Dolors Masferrer,

Disctricte de Les Corts, BARCELONA

L’inauguració de l’instal·lació tindrà lloc durant l’acte de reconeixement a tots els serveis essencials que van desenvolupar una tasca de servei o suport, des dels serveis mèdics, a cossos de seguretat, bombers, comerciants i tants d’altres.

“No entenc una intervenció artística en un espai públic sense cercar la complicitat de les ciutadanes i ciutadans que hi participen del mateix.” Aquesta afirmació, política, defensada des d'abans de l'aparició del COVID se m'ha reafirmat a partir de l'experiència viscuda després. L'espai privat dóna lloc a la manifestació del que és íntim i aquest a l'aparició de la poesia com a refugi personal-individual de resistència. L'espai públic -no únicament l'espai urbà- cal defensar-ho des de la construcció col·lectiva com a conseqüència de la participació i la responsabilitat individual. No són temps de monuments personalistes. És un temps en què la cultura i l'art com a tal, s'han de manifestar amb la màxima evidència possible com aquell espai  transversal de progrés, comunicació i també, de consol perquè d’aquesta manera és quan adquireix la seva màxima expressió estètica i moral. La Balsa de la Medusa vol ser una espècie de metàfora d’allò “col·lectiu”. Al projecte no hi ha jerarquia estètica, ni de composició ni objectual, la instal·lació podria continuar desenvolupant-se pels seus quatre costats o disminuir de la mateixa manera sense minvar la seva intenció. El projecte s'ha treballat a partir dels elements :  títol La Balsa de la Medusa amb la seva càrrega històrica i icònica, el flotador com a imatge amb totes les seves connotacions simbòliques i emocionals com a objecte i les paraules i frases regalades per veïnes i veïns del Districte de les Corts com “allò” que dóna sentit actuant de “ciment” entre les diferents parts: títol,espai, aigua, objecte que  construeixen la metàfora col·lectiva de “la balsa”. 

Vull mostrar el meu agraïment a totes aquelles persones que amb la seva feina han fet possible la realització del projecte i amb una profunda emoció cap a les persones que amb la seva generositat han omplert el meu somni amb el regal de les seves paraules, sempre he tingut clar que sense  aquestes el projecte  no tindria cap sentit.

 

Agustín Fructuoso

bottom of page