top of page
20220118 L'espai public1 EL CARTELL copia.jpg

L'ESPAI PÚBLIC 1:

EL CARTELL

 

Des del 19 de gener al 18 de febrer 2022

Presentació:
19 de febrero a las 18:30h
24 de febrero a las 18:30h

A càrrec de:

DIEGO TAMPANELLI

MONTERO & PISUERGA

GARA BASILIO

PATRICIA CHOMÓN

La història del cartell ha estat sempre molt lligada al moviment i la realitat de les ciutats, com un fidel reflex de la realitat social, política i cultural a la qual estaven submergits els seus habitants.

Els cartells creats per artistes de mitjans i finals del segle XIX va suposar un important revulsiu per al disseny gràfic. El cartell va ser un mitjà molt utilitzat primer a França i després a tota Europa amb una finalitat comercial i publicitària, per a donar a conèixer esdeveniments culturals i espectacles de l'època.

Un altre important aportació al disseny la van protagonitzar artistes relacionats amb la Revolució Russa, també coneguda com la Revolució Bolxevic (1917). Aquest fet polític va impulsar una propaganda amb nombrosos cartells dels quals convidaven a l'acció per part dels treballadors i proletaris per a defensar el naixement d'un "nou món" o una nova societat després del tsarisme rus.

La nostra proposta consisteix a apropiar-se del llenguatge polític partidista i fins i tot del llenguatge que el màrqueting comercial publicitari ha fet servir i encara avui utilitza per confeccionar una sèrie de cartells amb la intenció específica de "vendre" ja no una idea partidista o un producte comercial sinó una consciència. Un intent de subvertir elements de comunicació de la societat de consum com a vehicle de la nostra pròpia ètica personal.

 

Referents contemporànis de la proposta:
Felix García Torres
Barbara Kruger

ACTIVITATS:

Durant tot l'any 2022 realitzarem seminaris, trobades, xerrades, tallers i laboratoris per a abordar el tema del cartell atesos els aspectes tècnics com a conceptuals i creant àrees de recerca dels temes socials i continguts que els participants vulguin treballar.

TPK - VISUALITATS CONTEMPORÀNIES: Conjunt d'activitats que realitzen en comú els artistes de TPK i que tenen la finalitat de reforçar la capacitat crítica a l'hora d'analitzar els elements que composen la cultura visual i d'assentar les bases d'una ètica personal de la creació.

bottom of page