top of page
230209_CARTEL_PASSENGER_01.png
PASSENGER TALES

Projecte participatiu de creació fotogràfica amb persones del col·lectiu dones migrants i víctimes de violència de gènere vinculades a l’entitat “mujeres pa’lante”.

Horari:

Dijous de 16 a 19h.

25 tallers durant el 2023.

El primer taller és el 9 de febrer.

Fotografia participativa

A través de l'assaig fotogràfic les participants recuperen emocions i fragments de la seva història personal, reconstruint una narració visual pròpia. Els assajos naveguen entre diferents dimensions com són, la identitat, la memòria, el cos i el viatge migratori.

Des de la llibertat del llenguatge artístic com la fotografia, les participants trenquen i reconstrueixen les identitats que es reforcen amb el procés i fan servir la fotografia com a llenguatge d'expressió on el simbolisme i la metàfora juguen un paper fonamental, creant nous imaginaris que connectin amb les seves pròpies vivències.

El projecte participatiu es realitza a través de 25 tallers presencials setmanals de 3 hores. I conclou amb una última fase d'exposició i difusió dels seus resultats en una mostra fotogràfica, acompanyada d'un entramat de visites guiades.

4.jpg

Fases del projecte

La primera fase, l'anomenarem de reconeixement i d'aterratge dels conceptes i eines per a experimentar al llarg de tot el procés, a través de qüestionaris i de dinàmiques pautades s'aniran reforçant els vincles del grup per a fomentar una bona relació entre iguals.

La segona fase és el nus dels tallers del projecte i on es desenvoluparà l'assaig fotogràfic.

Es treballaran temes com la identitat, la memòria i el viatge migratori recuperant fragments i experiències vitals dels participants.

La tercera fase serà la posada en marxa d'edició de l'assaig fotogràfic, on les persones tanquessin les seves obres autobiogràfiques, així com els textos que acompanyessin les seves obres.

Finalment, la quarta fase és pròpiament l'exposició fotogràfica, la mostra per a exposar a la ciutadania fomentant així la visibilitat i treballar per a una millor inclusió social del col·lectiu.

TPK col·labora amb el projecte, dissenyat i dirigit per Nuria Prieto. 

El grup de participants és tancat, les participants seleccionades formen part de l’entitat “mujeres pa’lante”.

Nuria Prieto és mediadora artística y fotògrafa documental.

Logo instagram.png
bottom of page