top of page
PORTES OBERTES TPK 2022.png

TPK participa a la Jornada de Portes obertes de XARXAPROD 2022

Una jornada amb molts artistes convidats a col·laborar en les activitats, amb els veïns del barri, música per a gaudir durant tot el dia, paella popular i menjars.

Obrim les nostres portes amb una festa, perquè coneguis l'essència del nostre espai,
Et convidem a acompanyar-nos!

El Punt - Un espai d'afecte per a compartir

Acció de creació col·laborativa

Participants: Assistents a les portes obertes i artistes convidats.

Horari: L'activitat comença a les 12 h.

Un espai d'intercanvi per compartir projectes, intuïcions i processos creatius, en un format divers i espontani, sota la premissa que cada individu constitueix una obra en si mateix i la vida es pot considerar com una composició artística global.

 

Per a aquest dia de trobada convidem a una important colla d'artistes de l'Hospitalet i de Barcelona i al públic en general per a intervenir les parets del pati del TPK amb textos i escrits que ens mobilitzin a actuar per un món millor.

_DSF4764196.jpg

Vermut Poètic i Musical

Artistes:

 

Vermut amb

The Julandrons Silvia Antolín, Curtis i Krònia & Mag Márquez + Mireia Torralba (guest star)

Ciudadano Cano,

Eli Pardo Grau,

Rap Caleño 

Hora: de 12:00 a 15 h.

De la mà de grans exponents de la polipoesia  ens endinsem en el seu món i en l'univers de creadors que els envolten per a acostar-nos a la poesia des de les seves facetes més avançades i engrescades.

òrbites existencials 10.jpg

Presentació de la revista:

 

ÒRBITES EXISTENCIALS

Poetes del Moianès

Revista gràfica d’arts i lletres editada a Castellterçol (Moianès)

orbites.existencials@gmail.com

www.orbitesexistencials.com

Presentació a càrrec de Elisenda Pardo Grau

Hora: de 14h.​

Participen i/o col·laboren en aquest número:

Josep Fàbrega i Selva | Miracle Sala i Farré  | Josep Piella Vila | Matilde Vilardell  | Marc Parrot | Baltasar Fonts | Núria Serra | Neus P. Cirera | Prudenci Batalla |  Josep Clotet (homenatge) | Clara Solà i Bujons | Josefina Pons (homenatge) | Francesc Cañas | Maria Rosa Sala | Fina Sala | Quico Palomar | Ramon Bou | Queralt Armengol | Elisenda Pardo Grau | Biblioteca de Moià

Aquest número hem decidit dedicar-lo als poetes i poetesses del Moianès. Ai!, perdona: ens hem oblidat de tu! No has de preocupar-te, hi hauran més números. No pretenem fer cap antologia. Ni tan sols destacar uns sobre els altres. Però de sobte vam tenir la santa il·luminació de fer d’aquest número 10, de tardor del 22, un especial quasi monogràfic sobre “Poetes i Poetesses del Moianès” a partir de fragments sel·leccionats de llurs obres.

 

Òrbites existencials som una associació poètica sense ànims de lucre. No és cert que promocionem només els col·laboradors habituals: som oberts a tothom que pensi o treballi l’art i la cultura dignament. Valgui aquest número per demostrar-ho.

Joaquim Martínez i Tomàs

TPK02 - portes obertes - Héroes - Enrique Baeza y Marla Jacarilla.jpg

Héroes (etapa cero)

Acción de creación colaborativa

(Diseñada y dirigida por Enrique Baeza i Marla Jacarilla)

Participantes: asistentes a las puertas abiertas e  invitados.

Horari: de 16 a 20 h.

Sabemos que no son más que una construcción humana, pero tienen mucho más poder que casi cualquier otra realidad preexistente. Gracias a todo aquello que proyectamos en ellos, adquieren su poder, su aura, su identidad volátil y perecedera. Los ídolos componen nuestro imaginario y le dan forma: cantantes, actores y actrices, personajes mediáticos y líderes políticos. Semidioses que, más allá de su profesión, se convierten en parte de una particular cosmogonía en constante cambio. Tan poderosos y frágiles como el retrato de Dorian Grey, nuestros ídolos pueden ser (auto)destruidos en cualquier momento y desaparecer, dejando un rastro de rumores, tristezas e imágenes borrosas. ¿En qué medida la historia del arte los alienta? ¿Es su identidad un constructo colectivo? ¿Un objeto de consumo? ¿Una ficción infinita? ¿Una obra de arte de la que no podemos prescindir?

Performance amb els Gegants de l'Hospitalet.

 

Artistes: Els Gegants de l'Hospitalet. 

Horari: La peformance amb els gegants, succeirà durant la jornada, per a inaugurar el moment per a ballar.

 

Una trobada especial amb els gegants del barri, per a reconquerir la dimensió festiva dels carrers. 

Veritables dinamitzadors de la vida associativa i cultural de la ciutat.

221109_LOOP_08.png

Androgin 20' 15''

Instal·lació: videoprojecció, embolcall de plom cordó de pell, màscara de plàstic i 19 rulls de plom daurats i lligats amb cordó de pell i numerats amb lacre.

 

Quico Estivill,

Manuel G. Romero (càmera i edició)

 

Horari: Es pot visitar durant tota la jornada de les portes obertes
A les 17:30 h col·loqui amb Quico Estivil sobre el seu treball.

Androgin és un vídeo que compta amb extensions físiques que, si es vol, podem anomenar escultures. Amb tot, es tracta d'un conjunt indissociable: proposta genuïnament hermafrodita, no deixa de ser una forma d'exorcisme amb una forta càrrega autobiogràfica.

(Aquesta activitat està inclosa dins del Festival Loop de Barcelona)

El roce hace el camino.
Artista: Grupo Vaciarte - Carla Caríssimi i Jaume Girbau

 

Horari: a les 18.30 h
Un visionament del treball d'aquests artistes i una posada en comú dels seus processos creatius i de la seva experiència en aquest projecte.​

Dansa integrada i poesia
2n Premi IV certamen coreogràfic internacional en Dansa Mobile 2022
 
"Es un encuentro, un desencuentro y todo lo contrario. El amor y el humor son ingredientes que pulsan e impulsan sus acciones. El orden de los factores altera el producto. Todo lo contrario a lo que sucede en las matemáticas. No se cuenta, se ha de ver. No suma, sucede. Y si resta es de prejuicios."

“Uniendo manada, relatos de mujeres escribas”.

 

Artista: Marisol Villarroya.
Hora: a les 19h.

Projecció ininterrompuda del vídeo documental. Mostra dels dos fanzines realitzats amb les dones entrevistades i Performance.

Un projecte nòmade que comença al febrer de 2022 en Sud-amèrica, i es va desenvolupant de manera itinerant en altres territoris, actualment a Barcelona i L'Hospitalet.

Consta de la realització d'entrevistes íntimes amb dones escriptores, per a dialogar sobre la pràctica de l'escriptura: per què ho fem, com, què ens passa en el cos.

Sesió DJ KlitoriX

Artista: Mischky KlitoriX

Hora: a les 21:30 h.

Sensible but powerful. Con brujería y jenjibre.

Emotional Vibrator DJ. Chaos music producer ordenado.. y con ordenador

Based in Barcelona.

DIVERSITAT

Artistes: Lanuza Arus & Francesc Ylla

Hora: de 13 a 20 h.

Instal·lació amb objectes i llum

En les seves instal·lacions a les fosques banyades per una llum negra troben vida i moviment imatges carregades d'humor, psicologia, misticisme i ironia creades amb objectes recuperats, danyats, brotxades de pintura fosforescent i joguines automatitzades.

bottom of page