top of page

 

 

 

Sonoraaccio.jpg

SonorA.Acció

 

Calendari: 07/12/2020 - 26/02/2021.
Durada 3 mesos (aproximadament).

 

Dirigit per Diego Tampanelli 

(amb la col·laboració de Montse Montero, Gara Basilio, Agustí Martínez, Remedios Domingo, Sandro Solsona, Fabián Castillo , Patricia Chomón i el grup de fotografia del TPK).

 

Breu descripció: 

Ens endinsem en els orígens musicals de la performance. Més de 40 artistes han treballat el so com a matèria artística i han dut a terme un projecte col·lectiu de treball a través de la preparació d’events i els corresponents event scores.

L’event és una acció senzilla, sense filtres, que s’origina en la definició de música que va fer George Brecht inspirat en les classes de John Cage. La música entesa com un “esdeveniment que té lloc a l’espai i el temps real”, expandeix el camp musical vers tota mena de fenòmens multisensorials.

Els participants són artistes o persones interessades en el tema, que treballen principalment en activitats associades a les arts visuals. El desafiament final d'aquest treball és poder expressar en termes d'acció sonora, els eixos poètics principals del seu treball artístic.

 

Activitats: 

 

1- Xerrades, exposicions i col·loquis que s'han impartit durant l'activitat amb suport de material bibliogràfic i audiovisual:

 

 • Dadaisme & Art Conceptual.  Introducció al FLUXUS.

 • John Cage i les seves influències en l'art contemporani.

 • Principis bàsics de l'art sonor - Introducció a l'acció sonora.

 • Event-score (partitures).

 • Anàlisi i converses entorn del treball d'alguns referents artístics rellevants en l'art de l'acció sonora:

  • George Brecht: dripping music.

  • Yoko Ono.

  • Esther Ferrer

 

2- Tutories i acompanyament en la creació de les partitures de les accions sonores.

 

3- Registre sonor, fotogràfic i de vídeo de les accions sonores. (Amb la col·laboració de Sandro Solsona, Reme Domingo, Patricia Chomón i el grup de fotograífa de TPK).

4- Adaptació de la proposta a un espai expositiu i muntatge

bottom of page