top of page
20230117 Ilona Schneider - Agustí Martínez 1.png
TEPEKALE SOUND

La TePeKaLeSOUND és un espai d’experimentació sonora contemporània, en el qual s’exploren les fronteres del só i la seva interrelació amb d’altres disciplines.

https://www.facebook.com/tepekalesound

Dia/Hora:

Dimarts 17 de gener, 2023, a les 20 hores.

Entrada lliure.

Ilona Schneider Agustí Martínez
TPK Art i Pensament Contemporani

Av. Josep Tarradellas i Joan 44 L’Hospitalet.

Dins de l'espai del 

Centre Cultural Metropolità Tecla Sala

Metro L1 L9 Torrassa
Autobussos L12 i L16

Ilona Schneider, veu | Agustí Martínez, saxo alt.

En aquesta ocasió acull a Ilona Schneider-Agustí Martínez, un duo de creadors musicals interessats en la improvisació lliure com a vehicle d'expressió.

 

martinez_agusti_ricard_monros.jpeg

Agustí Martínez

Titulat superior de música per l'Escola Superior de Música de Catalunya.

Comença la seva activitat professional en 1982, formant part de L'Orquestra de Cambra de l'Hospitalet i del grup de música improvisada Quodlibet. ( Premi de l'Ajuntament de Barcelona i Biennal Europa Mediterrània '87).

 

Ha format part dels grups de jazz estables: All Quartet, We, Lotti Lewis & Good Time Sextet, Happy Times Jazz Project, Tarragona Dixie Festival All Star '98 , '99, '00,' 02,'03,'04,'05, '06,' 07 i com a freelance ha tocat al costat de la majoria de músics de jazz a Catalunya.

A mitjans dels noranta realitza concerts a saxo només amb repertori de música contemporània havent actuat per tota Espanya, Portugal, França , Itàlia ,Dinamarca i Lituània. Realitza per a la col·lecció d'art francesa Iris Food, setanta micro-partitures gràfiques distribuïdes per tot el món

 

En el camp de la música improvisada ha col·laborat amb la Walter Thompson Orchestra, Benoit Maubrey (Die Àudio Gruppe), Silence, Meeting Saxophone Quartet , Pau Torres, BandaÈria i Maal Ensemble on exerceix com a director, compositor i intèrpret.

 

La Banda Municipal de Barcelona va estrenar la seva obra Cartografia per encàrrec del festival de música experimental LEM en el 2004. També ha actuat en el Sonar'03 i l'Ars Sònica de Sevilla '04, Lem Festival en diferents edicions.

 

En el 2005 participa en un projecte sobre cançons escrites per F.Nietzche: "Bar-iaciones Nietzche" produït pel LEM Festival.

 

Ha impartit nombrosos cursos d'improvisació dirigida i ha participat en diversos projectes de creació comunitària en l'Hospitalet, Barcelona i altres ciutats de Catalunya. Actualment, exerceix com a professor de Saxofon i Clarinet a l'Escola de Música - "Centre dels Arts de l'Hospitalet".

 

En TPK ha creat l'espai TePeKaleSOUND, un espai d'experimentació sonora contemporània i porta endavant aquest projecte des de fa ja 18 anys.

 

Ilona Schneider.jpg

Ilona Schneider, Diego Caicedo (https://schneidercaicedo.wordpress.com)

Imagen Y realización : Toni Anglada (https://vimeo.com/tonianglada) Mayo 2016Mostrar menos

https://ilonaschneider.wordpress.com/

Ilona SCHNEIDER estudia canto en el Conservatorio Nacional de Versalles, donde obtiene el primer premio en 2008. En el 2007 participa en una gira europea con el espectáculo El Fervor de la Perseverança, de Carles Santos, y en el 2008 actúa en las óperas Cendrillon, de Jules Massenet, dirigida por Jean-Jacques Werner y Astrée, de Pascal Collasse, dirigida por Patrick Bismuth, en el Teatro Montansier de Versalles. Su registro de soprano coloratura le ha permitido interpretar también obras como Carmina Burana, de Carl Orff y La Flauta Mágica, de Mozart. Interpreta el Cant de la Sybil·la en el acto institucional de la Diada de Catalunya en 2015 y participa regularmente en performances, soundpainting e improvisaciones de distintos formatos.

 

Ilona es alemana, pero nacida y criada en Roses, Gerona. Estudió filosofía en París y canto en Versalles, durante los doce años que pasó en Francia. De vuelta a sus orígenes, y con el bagaje cultural de este periplo iniciático, trabaja desde entonces en la creación y desarrollo de su propio lenguaje musical dándole su emoción personal.

 

bottom of page