top of page
230413_CARTEL_Xesco Merce_1.png
"El desert químic"
Un experiment estimulant i terapèutic

Un projecte plàstic i literari.

Inauguració:

13 d'abril a les 19H

Exposició:

13/04/23 - 26/05/23

Artista:

Xesco Mercé

Una hora o altra, a tots ens toca travessar un desert. Aquest pot ser tan sols de dimensions domèstiques, però també d'una magnitud abismal. Pot durar només un mal moment, un mal dia, o convertir-se en una llarga temporada a l'infern. En pots sortir, com ho van fer Travis Henderson a Texas  o T.E. Lawrence, conquerint Àqaba, o t'hi pots perdre eternament, com en un laberint invisible. Fins hi tot hi ha qui, per pròpia voluntat, s'hi endinsa per fer-hi un retir espiritual i trobar la pregunta a totes les respostes.

Jo hi vaig entrar la tardor de 2021, quan se'm va diagnosticar un limfoma de Hodgkin. Ara ja sóc prop dels marges, en una mena de platja deserta i amable pentinada per un suau vent de mar. Sembla una mica un gran decorat cinematogràfic o l'inici d'una pel·lícula de Dreyer.

A la primera primavera d'aquest estrany viatge, vaig engegar un incert projecte de dibuixos i poemes que ha acabat materialitzant-se en aquest aplec de collages, que ara podreu veure, i en aquest llibre, que ara podreu llegir, si us plau. Espero i desitjo que les imatges i el versos que van ser els meus companys de periple us serveixin de mapes, potser inexactes, però misteriosament excitants, per a les vostres pròpies aventures.

Xesco Mercé

Ivars d'Urgell, 1965.
Artista multidisciplinar. Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (1988). Membre fundador del grup col·lectiu d'artistes La Xina A.R.T. (1997), i de la xarxa europea d'espais d'art contemporani "Kanîbal'hopox" (2008). Va formar el duet performer "Deluxe" amb Luis Casado.

És professor de dibuix a l'Escola Isabel de Villena i ensenya escultura a l'Escola de Parcs i Jardins de Barcelona. En l'actualitat és editor i director de la revista d'art "La Conxinxina.

Ell ha fet, fins ara, més de 40 exposicions individuals i més de 120 col·lectives, a més d'incomptables accions, instal·lacions i escultures públiques. El seu treball s'ha presentat arreu de l'estat espanyol (Barcelona, Tarragona, Lleida, Madrid, València, Castelló, Granada, Lugo, Logronyo, Burgos, Sòria, Bilbao, Tenerife...), així com en diversos països europeus (França, Regne Unit, Alemanya, Lituània, Polònia, Eslovaquia, Portugal, Noruega...).

Viu i treballa a Esplugues de Llobregat i a Ivars d' Urgell.

www.xescomerce.com

xesco merce.jpeg
Logo instagram.png
bottom of page