top of page
zaum_cartel.png

Zaum és una trobada, ideada pel Colectivo La Máquina i organitzada conjuntament amb el TPK, que explora les connexions entre la literatura, la música i l’acció performativa, reunint aquestes tres disciplines sota la etiqueta del gènere spoken word. 

La cita, amb pretensions de ser anual, reuneix en aquesta primera edició cinc propostes que representen les múltiples possibilitats que ofereix aquesta interconnexió de formes expressives: des de poesia ciberpunk a la prosa experimental, passant pel sorollisme, la lírica travesti i el pop obscur espacial.

Quan?

Divendres 5 de maig del 2023 a les 20.30h

PROJECTES PARTICIPANTS

Emotional Pussy (Pilar Talavera)

Projecte de spoken word i música experimental en el que Pilar Talavera (Death Row Killer Groupie, Heavenly Abuse) explora, a través del text i el collage sonor, els aspectes contradictoris del ser: el desig i la passió front el rebuig i la frustració. Recentment ha publicat el seu primer cassette, Love is the law (Dê o Fora!, 2022) així com el llibre Tendrás que hacerlo de cualquier manera (La Máquina, 2022).

EMOTIONAL PUSSY (Pilar talavera).jpeg

Frau Diamanda y Margarita Tkchuk

La Insomne (work-in-progress)

Frau Diamanda presenta una acció escènica de spoken word i música en viu (amb la col·laboració de la violinista i actriu Margarita Tkachuk) basada en el seu segon llibre La Reencarnada: una épica travesti (encara en procés d’escriptura), en el que proposa una revisió decolonial on el discurs travesti i la corporalitat s’ajusten a un reclam de reparació anticolonial.

Frau Diamanda és també autora del llibre Escenas Catalanas: errancias antropológico-sexuales (La Máquina, 2020) que va tenir una encarnació en spoken word a través del cassette Escenas Catalanas (NSN, 2020).

INSOMNE (Frau Diamanda) 2.jpeg

Avenc (Tina Valent)

Zodiaclatria

Tina Valent (Macromassa) trasllada el seus textos de poesia esotèrica i fonètica experimental (publicats per Culebra Ediciones sota el mateix título, Zodiaclatria) a un recitat visceral i salvatge en un embolcall de música noise industrial [en el que l’acompanya Jvsapol (Ca de Bestiar, ESPAÑA)].

Actualment Avenc estan treballant en el seu primer cassette.

AVENC.jpeg

Anatomia Humana Desmontable (Laura Renau, alias Laura Höldein)

Anatomía Humana Desmontable proposa una exploració sonora que va des del techno industrial al noise espacial per formar la banda sonora d’un viatge de ciència ficció. Els seus textos, construïts a partir de cut-ups i collages sonors, parlen de l’angoixa existencial i l’aïllament en un món hiperconectat, de la relació entre les màquines i els humans, de microbiologia, astrofísica, mitologia i els mons de ficció.

ANATOMÍA HUMANA DESMONTABLE (Laura Renau).jpeg

Tzarina LadyDaDa

Poemas de Amor hacia el Fin del Mundo

Poeta i artista underground d’origen italià que empra en els seus textos (tant en italià com en castellà) la ciència ficció i l’estètica cyberpunk en clau existencialista. A les seves accions en viu la seva poesia ve acompanyada de sons contemporanis inspirats en el trap i el future bass. Actualment està en procés d’edició del seu primer llibre Poemas de Amor hacia el Fin del Mundo.

tzarina.jpeg
bottom of page