top of page

 

 

 

20201110 Cartel LOOP 2020 WEB.jpg
Cinema “mut” o una recerca interminable de la Veritat
Arvydas Zalpys

La instal·lació estarà oberta a partir del dia 10 de novembre i és podrà visitar totes les tardes, de 17 a 20 hores de dilluns a divendres fins el 22 de novembre

Entrada lliure

TPK Art i Pensament Contemporani

Av. Josep Tarradellas 44 L’Hospitalet  <M>L1 i L9 Torrassa

Un any més el TPK és un dels espais convidats a formar part del Festival LOOP BARCELONA de vídeo art. 

L’artista Arvydas Zalpys, de l’espai Meno Parkas de Kaunas (Lituània), un dels espais de la xarxa Kanîbal’Hopox de la que el TPK també n’és membre fundador, presenta una de les seves darreres vídeo instal·lacions, Cinema “mut” o una recerca interminable de la Veritat.

La instal·lació estarà oberta a partir del dia 10 de novembre i és podrà visitar totes les tardes, de 17 a 20 hores de dilluns a divendres fins el 22 de novembre, al TPK.

 


El projecte de vídeo consisteix en tres històries presentades de forma sincronitzada. La primera història mostra a una noia cega que cerca una llum "esborrant el negre". He ampliat el concepte de "recerca de la llum" al de "recerca de la veritat". El segon i el tercer vídeo representen la meva discussió amb  l’artista Robertas Antinis. Els participants són filmats en els seus estudis. Només es presenten les preses en que els artistes s’escolten els uns als altres. En els fotogrames silenciosos convido a l’espectador a crear “ declaracions sonores “ que li permetin sentir l’essència de la percepció de la Veritat.
Aquest projecte té com a objectiu "aturar" a l'espectador amb la pregunta: "Si un CEC pot veure el món quan el toca, pot un VIDENT escoltar el món en veure'l, o no?

 

Arvydas Zalpys
 

bottom of page