top of page

ARCHIVE IN/AS STORM:

Els arxius com a dispositius de la creació artística

 

17 i 18 de novembre

de 17 a 20h

Dissenyat i dirigit per: Francele Cocco

Escodrinyar arxius, produir arxius, problematitzar arxius són pràctiques vives i intrínseques en la creació artística contemporània. Aquest taller busca propulsar la creació d'obres noves o en procés, a partir del treball de l'artista i de referències de l'art-polític. Es produiran vectors i estratègies d'apropiació crítica de diferents plataformes en línia, arxius històrics, biblioteques, patrimonis familiars i institucionals, fons documentals i col·leccions diverses. Navegar la tempestat informativa.

El taller es dividirà en una part teòrica expositiva i una part d'exercici- narratiu pràctic. Per a això, cada participant ha de portar una selecció de 20 a 40 imatges que componguin un arxiu concret, entenent que per excel·lència tot banc de dades és sempre incomplet i oculta un sense fi d'històries/narratives en potencial. La discussió i edició col·lectives seran els detonants d'eines que busquin facilitar els processos de creació dels participants.

Bio:

Francele Cocco és historiadora i artista visual brasilera. Els seus projectes artístics es desenvolupen en les interseccions entre el pensament social i la filosofia de la imatge, articulant diferents tècniques fotogràfiques, de vídeo, de text i d'instal·lació.

Les seves obres investiguen la societat teologitzada, la imatge excedent, el fetitxisme i la ideologia, la contrainformació, el tecnocapitalisme i la utopia política, i com aquests conceptes afecten i transformen al subjecte contemporani.

Fa 15 anys que treballa en el camp ampliat de la imatge, primer amb mitjans audiovisuals independents, després en disciplines més tradicionals del cinema i el periodisme. Va ser productora cultural i directora audiovisual, va articular xarxes culturals i va integrar la redacció del diari Le Monde Diplomatique al Brasil.

Al 2017, ja treballant en el seu propi estudi de producció, finalitza el postgrau en Fotografia com a Art Contemporani i comença a dedicar-se únicament a l'art i la historiografia d'imatges.Entre 2018 i 2021 va ser artista resident a l'Espai d'Arts Roca Umbert, amb tutoria de Joan Fontcuberta, on també va coordinar el Laboratori de Recerca Col·laborativa en Post-Fotografia i va editar el llibre col·lectiu 'Fotocalipsis: especulacions sense futur sobre el present de les imatges'.

Actualment viu a Madrid, estudia en la Universitat Complutense de Madrid l'especialització en Anàlisis Crític de l'Economia Capitalista (El mètode marxista i la seva aplicació en l'economia actual) i divideix el seu temps entre l'art i la docència.

 

https://francelecocco.com/

Informació pràctica:

Aforament limitat a 10 persones

Activitat gratuïta

Aquest taller forma part de les activitats de la Jornada de Portes de obertes de XARXAPROD 2022

bottom of page