top of page

ARTefACTe 2023 al TPK

Sílvia Antolín i Diego g.

 

TPK torna a participar a l'ARTefACTe amb dues propostes sobre l'acció sonora d'artistes residents del TPK:

“La revolución vendrá del mar”, Diego g 

A partir de les idees del càntir com a objecte imprescindible (abans i ara) per a transportar aigua i el migrar per la falta d'aquesta, Diego g. realitza una acció en la qual s'escolta moments de les fronteres per la mar, interpel·lant a l'actual vida de la migració. D'altra banda, es remet també a la falta d'aigua, que en el sud global comença a ser un greu problema, unit a l'especulació salvatge.

 

“Homenage a Vostell”, Sílvia Antolín

Una caixa. 

Un missatge. 

Un regal en forma d'ones. 

Podràs guardar-ho durant 5.000 anys? 

O ho alliberaràs perquè el silenci el vaig escoltar?

Data:

Día 6 de Novembre

19:30-21h

 

19:30 presentació Oscar Abril 

20:00 performance Diego g 

20:30 performance Silvia Antolín

Artistes:

1.jpg

Sílvia Antolín

El seu treball es desenvolupa en l'àmbit de la performance més experimental abordant les implicacions del cos en els territoris més contradictoris socials, polític i antropològic, on les qüestions de gènere són igualment significatives en el seu univers creatiu.

A través de la creació d'espais reals d'acció aborda cada performance com una experiència única deixant-se contaminar pel context que es converteix en un detonant fonamental per al conjunt de les seves propostes.

diegogrebolucion.jpg

Diego g.

artista visual, performer. 

Després del pas per diferents institucions acadèmiques de Madrid, Bcn , Zurich i Berlin, i de coincidir amb diferents artistes i pedagogs com Rivera Cusicanqui, Paul Preciado, Marcelo Exposito, Mara Mattuschka, acabo creant-me una trajectòria creativa mes polític-social influenciat per la importància del que succeeix en el meu entorn i les pràctiques d'acció i interacció directes. 

Els meus treballs de recerca artístiques vinculen la subalternidad i els processos col·lectius (les pràctiques de la subalternidad i oficis que impliquen un treball manual i/o desapareguts). La idea és utilitzar qualsevol format per a representar o transmetre aquests temes que ens toquen a tots, però sobretot utilitzo l'eines de la performance, la instal·lació i el dibuix. Actualment tinc residència en TPK i a Roca Umbert Granollers com a artista associat.

Festival ARTefACTe

És un festival d'art de performance contemporània d'escala metropolitana que, a més, opera com a laboratori de nova institucionalitat cultural, experimentant en la pràctica amb prototips de gestió cultural emergent i democràtica.

Aquest festival està organitzat per CLUB9, participen Centre d’Arts Lliures – Fundació Joan Brossa, el centre d’art Santa Mònica, la fàbrica de creació L’Estruch i TPK Art i Pensament Contemporani.

 

Més informació al web:

https://artefacte.info

bottom of page