top of page

XX JORNADA ARTT

Acte de Reinvidicació de Tecla Tepeka

- INTERNACIONAL DE PERFORMANCES

 

La performance, a partir de l’auge extraordinari experimentat en els últims anys, s’ha consolidat com un dels llenguatges que potser millor reflecteix la contemporaneïtat i els reptes que aquesta representa en relació a la transgressió i a la transversalitat de llenguatges artístics. 

El TPK va prestar una atenció espècial a aquest llenguatge i va crear la Jornada ARTT Internacional de Performances, que enguany arriba a la seva XX edició.

 

Les artistes convidades per aquesta edició del 2023 són Carla Caríssimi, Iris Hinojosa i Gerard Vilardaga.

 

Al llarg d’aquestes 19 edicions anteriors han passat performers de tot arreu, com ara Clarbous, André Dumonet, Max Horde, Camille Richard, Magalli, Marie-Françoise Prots Maniller, Martine Saurel, el col·lectiu Depane Machine, Elisabeth Krottof de França . Yelena de Belgrado, de Serbia. Blanca Haddad de Venezuela. Joca Vergo, de Brasil. Frances Oui, de Portugal. Arvydas Zalpys, de Lituània. El col·lectiu La Xina Art, Xesco Mercé, Luis Casado, Manel Morales, Plácido Romero, Xaro Castillo, Dani Aixelá, Teresa Company, Tesesa Asensio, Àngels Campanera, Diego Tampanelli, Primo Gabbiano, Curtis i Kronia, Les Salonnières, Pepa López Andreas Gibert, Piròmana de Argós, Anna Maria Esteve, Joan Casellas, Esther Xargay, Carles H. Mor, Adrián Pino, Drasticoh, Silvia Antolín, Karurosa Murutipure o Carlos Pina de Catalunya entre molts altres.

 

Data:

21 de Desembre del 2023

De 19h a 20h

Artistes:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Carla Caríssimi

Carla Carissimi és una artista polifacètica treballadora de l'art. Buscadora incansable encara no sap bé quin, això sí, té ben clar el mitjà per on. Intenta ser justa quan fa falta, generosa quan no hi ha i lliurada sempre. Es pren la vida com un circ, exposant-se diàriament per a domar i donar menjar als seus cadells.

Fa malabars entre l'art i la família. Dins de les seves destacades creacions, té als seus tres fills en ple vol, sent reconegudes altres obres amb premis: "Dramatúrgia i coreografia", Festival Internacional Escena Mobile, 2023, Sevilla, Espanya; "Quan el silenci és art", 1994, el Brasil; "13 roses", 2006, Espanya.
"Water emotions" Palma d'Or millor guió Festival Internacional de Cinema, Mèxic, 2015; "Projecte Vaca", Premi de la Critica: Maria José Raguè a la trajectòria (22 anys), Catalunya, 2019; Teatre assembli Barcelona, premi Cruïlla, 2020.

Ha col·laborat amb "La Fura dels Baus", Leo Bassi, Fàtima Cotornal entre altres. Des de fa 6 anys se la veu treballant amb "Liant la troca" grup de dansa integrada. Improvisa amb la companyia "L'Assembli teatroplaybackBcn". Manté una consulta de tarot i llenguatge simbòlic.

És artista feminista, antiracista resident del TPK.
Sabem que escriu històries diàriament i li encanten els aniversaris i els funerals.

@carissimicarla

@poesiapaliativa

@sicotarotista

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iris Hinojosa

És llicenciada en Psicologia per la UAB, especialitzant-se en infància i adolescència amb el Màster i Postgrau en Clínica Psicoanalítica amb nens i adolescents (ECPNA, Barcelona). També te formació en dansa-moviment, teatre i arts plàstiques.

Ha desenvolupat la seva carrera professional entre la psicologia i l’art, trobant en la unió de les dues una suma que l’ajuda a treballar de manera més holística amb les persones.

Ha exercit com a terapeuta en diversos àmbits: diversitat intel•lectual, trastorns de comportament, dificultats d’aprenentatge, processos de dol, teràpia familiar, entre d’altres, i els últims anys ha aprofundit en diversitat cultural treballant com a psicòloga amb persones d’arreu del món que han patit migracions forçades.

Ha impartit tallers grupals a través de diverses modalitats artístiques, per a diferents col•lectius, amb objectius de treball al voltant del desenvolupament de les persones.

A nivell artístic es mou especialment entre les arts escèniques i plàstiques. Porta a terme creacions pròpies de teatre i performance arreu de Catalunya i, alhora, pertany a la companyia de teatre físic Tràfec-Teatre que projecta el seu treball també a Espanya i Europa. En arts plàstiques ha fet exposicions individuals i col•lectives a diverses sales de Catalunya. Sovint escriu i recita poesia i fa volar coloms amb la fotografia.

Cocreadora i gestora del Festival Al Ras, festival d’arts a la natura que es du a terme al Berguedà des de 2015.

 

 

Gerard Vilardaga

És Llicenciat en Antropologia Social i Cultural, Diplomat en Treball Social, educador i submarinista.

Ha publicat diverses obres des de la no ficció de Teas+de 30 (Teas, 2008): un assaig sobre el món de l’art en les persones amb discapacitats a El Convent del tèxtil: biografies mínimes (Edicions de l’Albí, 2009): un llibre que recull el testimoni de les dones vinculades a una colònia tèxtil del Berguedà.

També s'ha endinsat en la narrativa i la poesia amb diverses publicacions, l’última de les quals és Dimarts (Cejeb i Konvent.0, 2014): un conjunt d’obres que m’han obert portes surrealistes.

Ha portat a terme diversos projectes fotogràfics que s’han exposat arreu amb la complicitat del Konvent.0, un col·lectiu artístic del qual forma part.

Alhora forma part de Tràfec Teatre i treballa espectacles de petit format amb Iris Hinojosa. I algunes coses més.

www.gerardvilardaga.com

Iris Hinojosa.png
Gerard Vilardaga.png
bottom of page