top of page

BLANC

Amparo R. Maján

 

Vestir-se és un fet social, d'allí sorgeixen dinàmiques que interactuen en un espai físic, generant pressions i diferenciacions. Durant la pandèmia, i davant el fet de trobar-se sola i confinada, Amparo va iniciar una sèrie de fotos accions performatives amb les quals va buscar transgredir convencions socials en la intimitat per a parlar des de la metàfora del vestit. El vestit, la vestimenta, li serveix a l'artista per a qüestionar-se i replantejar-se els discursos que travessen la pròpia identitat.

 

Blanc

En la semiòtica del vestit, el blanc és un color amb molta història darrere, però les seves connotacions simbòliques no són innòcues en la construcció de la identitat de la dona.

 

Data:

Inauguració 15 de febrer a les 19h

Exposició del 15/02/24 al 01/03/24

Amparo R. Maján

Des de la pandèmia Amparo R. Maján ve posant la seva atenció en les accions quotidianes com a motor de creació. Durant el confinament les accions quotidianes van agafar més força encara i necessitats bàsiques com llegir el periòdic o vestir-se cada dia es van fer part del seu procés creatiu.

Amparo, ha realitzat 3 exposicions individuals a Barcelona i ha participat de nombroses exposicions col·lectives relacionades amb el TPK, dins i fora de Catalunya.El seu treball troba el seu llit en els plantejaments de la pintura expandida i les seves últimes propostes parlen des de la semiòtica del vestit.

Comissaris

Comissariat per l’equip del TPK: Diego Tampanelli i Montero&Pisuerga

Fotografies

Fotografies a càrreg del grup Fotolab del TPK coordinat per Patricia Chomón.

Fotògrafes: Patricia Chomón Alba Rincón, Carmen Mayor, Isabel Dulantzi i Jordi Morreres.

Disseny gràfic i comunicació

Marta Frisco

JUNTANZA VIOLETA 2024

Aquesta exposició forma part de la programació de la Juntanza Violeta 2024. Del 15 de febrer al 13 de març el TPK concentra la seva atenció en difondre el treball de les dones artistes vinculades al TPK per tal de generar trobades i fer-ne difusió. En un espai lliure i feminista, amb trobades mixtes, on es convida a tothom a formar-ne part i compartir, en un espai lliure d’agressions.

Captura de pantalla 2024-02-06 a las 13.49.49.png
bottom of page