top of page

CECI N'EST PAS UN SANT AMBRÒS

 

Presentació de projectes dins del cicle CECI N'EST PAS, on fent una referència irónica del quadre de René Magritte es convida a artistes internacionals a fer una re-interpretació d'una de les peces o objectes en poder de la col·lecció del Museu de L'Hospitalet.

El projecte Ceci n’est pas es desenvolupa des de l'any 2014 a partir de la complicitat del Museu de L’Hospitalet amb una proposta presentada pel Col·lectiu TPK. 

La idea és convidar un grup d'artistes contemporanis internacionals a fer un treball sobre una de les peces, artístiques o no, que obren en poder del museu. El cicle té per genèric el títol Ceci n’est pas com una referència irònica a l'emblemàtic quadre Ceci n’est pas une pipe de René Magritte. La ironia del títol permet als artistes treballar amb total llibertat a partir de l'objecte proposat, des de la representació fins a propostes sobre la seva simbologia o significats amb l'objectiu de crear una metàfora comprensible per la societat contemporània. 

Aquesta vegada es tracta de reinterpretar la taula de Jaume Huguet II dedicada a Sant Ambròs provinent de l'església de Santa Eulàlia de Provençana. La riquesa de la iconografia cristiana permet revisionar-la des dels diferents punts de vista, objectiu del cicle Ceci n’est pas, aprofundint en el seu significat inicial i o suggerint nous significats més visibles en la nostra contemporaneïtat. 

 

En aquesta exposició es presenten treballs d'artistes que provenen de Nîmes, Lió, Kaunas i Catalunya i aquest és un altre dels objectius del cicle, reivindicar la cultura com una autopista de comunicació entre diferents països, persones i cultures.

 

Col·lectiu TPK 

Xaro Castillo-Agustín Fructuoso

Inauguració:

14 de desembre a les 19h

Exposició:

14/12/23 - 25/02/24

Lloc:

L'exposició tindrà lloc a l'espai L'HARMONIA del Museu de L'Hospitalet.

Plaça Josep Bordonau i Balaguer, 6, 08901 L'Hospitalet de Llobregat, Barcelona

Artistes:

Valle Aguilar 

Daniel Aixelà 

Rosa Atzur 

Aušra Barzdukaitė- Vaitkūnienė 

Xaro Castillo 

Lupe Fuster 

Agustin Fructuoso 

Brigitte Horion 

Marie-Françoise Prost-Manillier 

Jose M. Talavera 

Arthur Yang 

 

Projecte comissariat pel col·lectiu TPK - Xaro Castillo, Agustín Fructuoso-

bottom of page