top of page

Corbasta Ya!

Taller de performance amb Silvia Antolín Guerra

 

La corbata és una peça masculina sense cap funcionalitat aparent. Malgrat això, el seu origen es remunta al segle XVII. Segles de patriarcat en què aquesta peça evoluciona, però mai desapareix. Llavors, quin sentit té?

 

Aquesta peça no sols mostra una forma fàl·lica, sinó que a més està dissenyada per a apuntar als genitals. Tot home que ho porta, inconscientment o no, s'exhibeix des d'un lloc de poder i estatus social alt. Per això, he triat intervenir aquest símbol de dominació. Per a transformar la imatge del sexe masculí que marca la seva superioritat sobre uns altres amb rangs inferiors i sobre el sexe femení en particular.

 

Tenint en compte que el símbol és un mitjà de connexió entre la consciència i la realitat, la meva intenció és prendre aquest objecte-signe tan implantat en la nostra societat per a crear amb ell una metamorfosi que ens empoderi, ajudant-nos a transmutar la nostra realitat patriarcal.

 

I si ens allunyem del producte final per a posar el focus en el procés, ens trobem amb un grup de dones diverses que es reuneixen i organitzen per a tallar i sargir el descosit social en el qual estem immerses.

 

Objectius generals

Reforçar la unió de les dones.

Treballar l'autoestima i l'apoderament.

Donar una eina més d'autogestió.

Treballant amb els objectes podem descontextualitzar el seu significat per a crear nous llenguatges de comunicació.

 

Desenvolupament del taller

És un taller de reconstrucció del símbol fàl·lic que tracta de trencar amb la idea de patriarcat. Partint de la corbata com a objecte a intervenir, cada dona treballarà amb aquest element creant nous diàlegs amb ell. Per a això, proposaré diversos jocs i exercicis performatius que ens portin a crear accions individuals i col·lectives.

 

El resultat de les accions que sorgeixin d'aquest taller, seran presentades en el festival de performance i el punt de la juntanza violeta.

 

Data

Dilluns 26, dimarts 27 i dimecres 28 del 2024

De 10h a 13h

Silvia Antolín Guerra

Artista multidisciplinari, formada en escultura, orfebreria, art d'acció, Dansa Moviment Teràpia i Art Teràpia."La meva manera de fer art està en relació directa amb la vida, la qual cosa moltes vegades em porta a treballar la qüestió de gènere dins d'aquesta societat patriarcal."

L’artista disposa de més de 100 corbates que aportarà per a la realització del laboratori.

Organitza

Grup de dones artistes residents al TPK Juntanza violeta 2024

Equip del TPK: Diego Tampanelli, Montero&Pisuerga i Marta Frisco

Disseny gràfic i comunicació

Marta Frisco

JUNTANZA VIOLETA 2024

Aquest taller forma part de la programació de la Juntanza Violeta 2024. Del 15 de febrer al 13 de març el TPK concentra la seva atenció en difondre el treball de les dones artistes vinculades al TPK per tal de generar trobades i fer-ne difusió. En un espai lliure i feminista, amb trobades mixtes, on es convida a tothom a formar-ne part i compartir, en un espai lliure d’agressions.

Captura de pantalla 2024-02-15 a las 11.54_edited.jpg
bottom of page