top of page

X ENCUENTRO PAZÍFICO BARCELONA - ENTRE COSTAS

Commemorem el 2 de desembre, reconegut com el dia internacional de l'abolició de l'esclavitud.

 

Trobada amb les pràctiques del pacífic des de Barcelona, per la reconstrucció de la Pau en la diàspora, per a la conservació de l'ànima negra.

 

Data:

2 de desembre, 2023.

 

Programació:

20H Projecció EL BEAT:

Gràcies a la embajadacolesp podrem apreciar tan representativa obra.

EL BEAT narra la història de Benkos Biohó, un africà esclavitzat i fundador del primer poble lliure de l'Amèrica colonial, i la història dels seus descendents, el poble de Palenque. És un homenatge a la diàspora africana i al Black Power d'Amèrica Llatina.

Dirigida per: Irene Lema i Sergio Bromberg.

Any: 2023

Gènere: Fantasia.

21H Música i Menjar

22H ENTRE COSTAS

És un procés que neix a la ciutat de Cali, Colòmbia, impulsat per l'organització @gaita_cultural amb l'interès de vincular les músiques i grups existents de la Costa Carib i Pacífica en un sol procés musical tipus Jam. Un procés que va iniciar en el Boulevard del riu Cali, i d'aquesta manera reconeix i dona suport al procés de cadascuna de les persones i organitzacions en pro de l'intercanvi musical, i que ha permès la constància en el temps, perquè actualment lespenyes es reuneixen en amanyacs i rodes diverses vegades l'any.

 

Entre Costas arriba a Barcelona amb el mateix interès de realitzar un intercanvi musical entre les dues costes, a través d'Ana María Medina Peña, músico professional de la Universitat de la Vall, Cali, Colòmbia, i coordinadora del procés de formació de l'organització Gaita Cultural.

 

S'estén la invitació per a participar en la part musical a totes les persones i diferents processos de formació i aproximació a les músiques tradicionals colombianes des de Barcelona.

Col·labora:

TPK Art i Pensament Contemporani​

bottom of page