top of page

La festa de la Juntanza violeta

Vine a celebrar a les dones artistes vinculades al TPK!

 

Inaugurarem un mural col·lectiu amb retrats de dones, tindrem paradetes i gaudirem d'un sopar amb música amb les artistes que formen part de la Juntanza Violeta obert a la comunitat!

 

Projectarem els documentals 'Amb veu de dona' de Montse Convalia i 'Draga Jozica' de Marta Frisco. Dos films que ens permetran aproximar-nos a diferents històries de dones actuals per reflexionar sobre la figura de la dona a la societat i les problemàtiques a què ha de fer front. També es projectarà el documental 'El puto amo de la anarquia' amb posterior conversatori amb Victoria Eugenia Rivera Toro, coproductora del documental, per a narrar-nos la seva experiència com a única dona coproductora dins de la creació col·lectiva del documental.

 

A partir de les 20h estarà el micro obert amb intervencions de dones artistes i on també es presentaran els resultats performatius del taller 'Corbasta Ya!' impartit per Silvia Antolín i i es sortejarà una lectura del tarot amb l’artista Carla Caríssimi.

Acabarem la jornada amb una sessió de DJ Missex! Missex, creadora del electroguarritrop, ens convida a moure el cos amb el seu electritzant DJ set electropical, acompanyat d'algunes de les seves pròpies cançons. Prepara't per a experimentar noves vibracions d'energia que et faran vibrar de principi a fi. No et quedis fora d'aquesta experiència única! Vine a veure-la en acció i uneix-te a la festa!

Divendres 1 de març a partir de les 19h:

 

  • 17h Obertura de portes amb paradetes i inauguració d‘un mural col·lectiu amb retrats de dones, dinamitzat per l’artista Sol Galatro.

  • 17.30h Conversatori amb Victoria Eugenia Rivera Toro sobre el seu paper com a única dona coproductora del documental que es projectarà 'El puto amo de la anarquia'

  • 18.30h Projecció del curt documental ‘Draga Jozica’ de Marta Frisco.

  • 18.45h Projecció del documental ‘Amb veu de dona’ de Montse Convalia. 

  • 20h Comencem la festa amb intervencions d’artistes amb un micro obert! També es presentaran els resultats performàtics del taller  ‘Corbasta Ya!’ impartit per Silvia Antolín i es sortejarà una lectura del tarot amb l’artista Carla Caríssimi.

  • 21h Sopar amb les artistes que formen part de la Juntanza Violeta obert a la comunitat i sessió de DJ Missex.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘Amb veu de dona’ de Montse Convalia

60’, Calonge, 2019

Veure d'on venim, on estem i pensar en el futur.

Montse Convalia dirigeix un documental audiovisual sobre la dona, la seva vida vista amb una perspectiva llunyana en el temps. Vint-i-una dones són testimoniatges de com va anar i és la vida de la dona en la nostra societat.

El documental mostra les històries de 21 dones de Calonge que parlen sobre el seu passat, l'educació i els valors amb els quals van créixer. Impulsat per l'Associació Junta d'Arbres i amb la direcció de Montse Convalia, la peça vol ser un homenatge a totes les dones del municipi i vol contribuir a recordar totes les històries que elles tenen per explicar. Són 60 minuts de documental que han necessitat més de 25 hores de gravació i 21 entrevistes amb dones de totes les edats. L'objectiu és posar en valor les vivències i les experiències de les dones, parlant sobre els valors que els van inculcar o el record dels seus pares. Una vintena de testimonis que aporten anècdotes molt diverses.

 

Montse Convalia

Artista visual. El seu eix de treball està en la cerca de noves fonts d'emoció artísticas, personals i col·lectives en la nostra societat mediatitzada. Treballa habitualment la pintura, el gravat, la il·lustració, la fotografia i el video. Ha participat en nombroses exposicions col·lectives i il·lustrat 2 llibres.

Ha creat el documental “Amb veu de dona”.

BIO: Llicenciada en Disseny Industrial per Elisava Facultat de Disseny de Barcelona. Curs d’il·lustració a l’Escola Massana. Curs de pintura de retrat a l’Escola Massana. Curs de técniques pictòriques a l’Escola de Belles Arts de Barcelona. Diversos cursos de Simbología a l’Escola de Belles Arts de Barcelona. Treball: En el 2010 entra al Taller de l’Hospitalet TPK Art i Pensament Contemporani, i es allà a on comença a desenvolupar una obra própia. En el 2015 es dedica exclusivament a la creació artistica. Ha participat en 22 exposicions col·lectives en les especialitats de pintura i gravat. Ha participat en la creació d’il·lustracions de 2 llibres amb 20 il·lustracions i una portada. En el 2019 s’inicia en la fotografia i edició digital. En el 2023 fa el documental de video “Amb veu de dona”.

@cukus8

‘Draga Jozica’ de Marta Frisco i Anne Pauline Serres

6’, Eslovènia, 2019

Als seus 67 anys Jožica decideix començar una nova vida, demostrant que mai és tard per a ser lliure.

Ens endinsem en una zona rural i molt tradicional d'Eslovènia per descobrir el testimoni de Jožica, supervivent de violència de gènere que vol compartir la seva experiència per impulsar a altres dones a fer el pas de també ser lliures.Aquest curt documental va ser gravat i editat en deu dies a Krosko, Eslovènia. Ha estat projectat a FEKK Short Film Festival (Liubliana), DOKUDOC Documentary Film Festival (Maribor), VIZANTROP v Beogradu (Belgrade), Izola Film Festival (Slovènia), Feminist Contradictions (Barcelona).

 

Marta Frisco

Artista audiovisual, especialitzada en direcció, edició i potproducció. Ha experimentat també amb la fotografia, el gravat, la serigrafia, l'esmalt al foc i la joieria.

Graduada en Cinema i Televisió per la Universitat Ramón Llull de Barcelona. Cum Laude en Teoria de la Comunicació Audiovisual. Especialització en DAMS Cinema per la Universitat de Bologna a Itàlia. Monogràfic Esmalt al foc, experimentació II a l'Escola Superior de Disseny i Art Llotja de Barcelona. Ha complementat la seva formació amb cursos d'especialització en Correcció de Color, Tècniques d'Il·luminació, Edició de So, gestió i Comissariat d'Exposicions i Formació en diversitat funcional i accessibilitat a la cultura.Les seves obres han estat projectades a diferents festivals de cinema i plataformes internacionals: VIZANTROP v Beogradu (Belgrad), DOKUDOC Documentary Film Festival (Maribor), FEKK Short Film Festival (Ljubljana), Women in Focus (California), Weather.com (Nova York), Festival FLUX (Barcelona).

Des del 2016 és membre d'Arts Can Batlló on co-gestiona i dinamitza activitats culturals com la FAI - Fira d'Art Independent - o Let It Beat Barcelona Afrobeat Festival. Al 2021 es vincula amb el TPK impartint tallers de cinema i gestionant la comunicació del centre.

www.martafrisco.com

@marta_frisco

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Conversatori amb Victoria Eugenia Rivera Toro,

coproductora del documental ‘El puto amo de la anarquia’

645’, Cali, Colombia, 2015

Trauma, Hugo Caicedo 1976, Poeta, barrista, escriptor fanzinero i punkero. L'any 2012 “Manu Chao i la Ventura”, van visitar per primera vegada l'urbs caleña. Amb la bandera creativa de la comunicació alterativa, un heterogeni grup de joves, teixidors de processos col·lectius es van connectar per a produir un documental sobre aquest fet cultural històric, propiciant una trobada de carrer amb Manu Chao i Trauma, dos éssers humans que viuen ambulants, fora de regles i convencions, barrejant llengües, ritmes, i utopies. “El Puto Amo Amo de l'Anarquia” és una experiència on ens veurem atrapats en les expectatives i dificultats que suggereixen per a Trauma la trobada amb Manu Chao en un context de realització documental previ i durant el seu concert en Cali

 

Victoria Eugenia Rivera Toro

Coproductora del documental

És gestora i productora Cultural al servei del foment de la Música la dansa, el teatre, l'art urbà i els processos culturals. Productora Cultural amb 15 anys d'experiència, realitzant esdeveniments que fomentan la inclució, la convivència i la Pau.

@vicky_rivera08

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DJ set de Missex

Missex és un personatge queer i antiracista que es presenta emmascarat per a donar espai a qualsevol identitat darrere de la màscara. A través del seu cos i la seva veu, dona suport a lluites antiracistes, transfeministas i del col·lectiu LGTBIQ+

@missex_official

JUNTANZA VIOLETA 2024

Aquest trobada forma part de la programació de la Juntanza Violeta 2024. Del 15 de febrer al 13 de març el TPK concentra la seva atenció en difondre el treball de les dones artistes vinculades al TPK per tal de generar trobades i fer-ne difusió. En un espai lliure i feminista, amb trobades mixtes, on es convida a tothom a formar-ne part i compartir, en un espai lliure d’agressions.

Organitza

Grup de dones artistes residents al TPK Juntanza violeta 2024

Equip del TPK: Diego Tampanelli, Montero&Pisuerga i Marta Frisco

Montse convalia.jpeg
draga jozica poster_A.png
el_puto_amo_cuadro_0.png
Missex Carolina assik.jpg
bottom of page