top of page

'Fibra, nus, espai'

Una història present

 

Una exposició de Silvia Japkin Szulc

On resideixen les muses?

Des de sempre entre les coses visibles, palpables, tangibles, en l'espai i el temps, però fonamentalment en la nostra mirada. 

Amb ella, la mirada: filem i teixim la trama sobre els ordits de l'espai, de la matèria, del llenguatge que els/les artistes brindem per a crear una nova identitat de l'obra compartida, entre artista/ordit i espectador/trama.

 

Partint dels nusos incas: els quipus, les fibres, les estructures tèxtils que presento són paratges, jaciments des dels quals una història sempre incompleta, continua el seu flux, com els grans corrents marins que influeixen en les marees, les temperatures i els fenòmens vitals naturals.

 

Les obres exposades consisteixen en una analogia d'aquest flux que pot veure's complementat pels passos i mirades, sensacions i silencis que els espectadors percebin en veure-les.

 

El present s'entreteixeix amb la història i els llegats atemporals que romanen com un ordit infinit en la qual passar un fil més generant una nova textura i participant en qualsevol lloc i temps de la generació del tapís infinit que és l'art, la musa a través de la qual retornar i mirar cada vegada de nou la nostra vida.

 

Inauguració:

17 d’Abril del 2024 a les 19h

Exposició:

Del 17/04/24 al 18/05/24

Col·loqui amb l’artista:

Com a part de la programació de la Nit dels museus, Silvia Japkin ens acompanyarà al vespre del 18 d’Abril per comentar la trajectòria que hi ha darrere de l’exposició.

Silvia Japkin Szulc

 

Vida i art, art i vida, són un teixit on es plasma la meva experiència humana. Els resultats es manifesten en llenguatges plàstics diversos on les facetes multidisciplinàries s'exposen en aquest lloc.La meva obra principal consisteix en la desconstrucció de les imatges i el seu canvi del pla bidimensional al tridimensional esfèric.El títol de les obres resultants és: "Llavors d'espai"/ "Seed of Space" que són evolvents tridimensionals de la mirada i de l'espai.Aquell pla que anteriorment ens semblava poder abastar-lo amb una sola mirada es converteix en una llavor de múltiples mirades, que cap d'elles abasta la totalitat.

 

Ha exposat arreu del món: USA, Polònia, Japó, Canadà, Argentina, Espanya, Itàlia, Israel… a 15 exposicions individuals i 55 exposicions col·lectives.

Té obres en col·leccions particulars a Argentina, Israel, Francia, USA i España i als museus:

Museu Municipal de Belles arts, Tandil. l'Argentina.

Institut Cervantes, Tel Aviv, Israel.

Museu Tèxtil Łódź, Polònia.

Williamsburg Art & Historical Center. Nova York. USA.The Mont-real Center for Contemporary Tèxtils, Canada.

 

Formació:

1993: Curs de tècniques antigues de fotografia. I.a. c. s. Barcelona i Curs de fotografia en I.a. c. s. Barcelona.

1982: Llicenciatura en Disseny Tèxtil. Shenkar School of Advanced Textile Sciences, Ramat Gan, Israel.

1972-76: Tercer any de la llicenciatura de Psicologia, Universitat de La Plata, l'Argentina.

http://www.silviajapkin.com/

Facebook: Silvia Japkin

Instagram: Silvia Japkin

Captura de pantalla 2024-03-04 a las 11.29_edited.jpg

Tepekale

El projecte TePeKaLe és una part del TPK dedicada als àmbits de creació, producció, difusió, intercanvis internacionals i suport a l’art emergent. El projecte, dirigit per Agustín Fructuoso, s’estructura per cicles temàtics de tres anys.

Direcció i programació de la Tepekale

Agustín Fructuoso​

Organització, disseny gràfic i comunicació
Equip TPK: Diego Tampanelli, Montero&Pisuerga i Marta Frisco

bottom of page