top of page

FOTOLAB/PASSEJADA FOTOGRÀFICA:

Dissenyat i dirigit per: Patricia Chomón

En connexió amb la proposta de treballar amb la imatge de la xemeneia industrial com a punt de partida per a articular projectes, des del taller de fotografia proposem una activitat oberta a tots els que vulguin participar.

Aquesta activitat es divideix en dues parts:

INTRODUCCIÓ A L'OBRA DE BERND&HILLA BECHER / Dilluns 24/04/23 18:30h.

Introducció a l'obra de Bernd&Hilla Becher, vinculada al paisatge industrial. Artistes de referència del s. XX, el seu treball ha influït enormement en fotògrafs d'altres generacions.

 

RECORREGUT FOTOGRÀFIC / Dimecres 26/04/23 18h.

Punt de trobada: A les 18h en l'entrada del Museu del Disseny (Metre Glòries)

Recorregut fotogràfic per les xemeneies industrials del Poble Nou: un passeig per a descobrir o redescobrir aquests espais en els quals en un altre temps va haver-hi una fàbrica i com aquests elements “monumentalitzats” es relacionen amb l'espai quotidià que habitem.

Esperem que aquestes activitats us aportin una altra perspectiva i us donin impuls per a iniciar o aprofundir en els vostres projectes.

PATRICIA CHOMÓN 

Fotògrafa i professora de fotografia al TPK Art i Pensament Contemporani des de l'any 2011. Es va graduar a l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya i ha continuat complementant la seva formació realitzant tallers amb alguns fotògrafs destacats del panorama fotogràfic actual (Matías Costa, David Jiménez, Juanan Requena, Enric Montes, Alex Llovet, ...).

Prèviament, es vaig llicenciar en Filologia Portuguesa. Aquesta base lingüística i literària de la seva formació ha estat clau en la seva manera d'entendre la fotografia; l'interessa explorar les relacions i interaccions entre les imatges per a construir textos visuals i com en aquestes interaccions sorgeixen nous significats i matisos. Concep el seu treball com un procés obert i en constant canvi.

Al llarg dels últims anys ha treballat com a fotògrafa freelance, principalment en el sector de màrqueting digital. Forma part del Col·lectiu Viatge Imaginari des de 2019, amb qui ha dut a terme diversos projectes.

Ha participat en diverses exposicions en Centre d'Art Tecla Sala, Centre Cívic Guinardó, Centre Cívic Drassanes, etc. i dirigit projectes col·lectius vinculats a la fotografia amb els artistes del TPK creant un espai d'anàlisi i debat de fotollibres.

 

Activitat gratuïta

FOTOLAB

 

Espai dedicat a desenvolupar projectes artístics personals al voltant de la fotografia. 
S'ofereixen laboratoris i tallers on s'aprofundeix en la professionalització, la formació i l'aprenentatge de les tècniques fotogràfiques, les relacions de la fotografia amb altres àmbits com la publicitat o el cinema; la democratització creixent de la pràctica fotogràfica, les formes de divulgació que inclouen exposicions i també publicacions de fotografia com el foto-llibre, les tensions entre l'analògic i el digital, la hibridació i la transversalitat amb altres pràctiques.

Fotolab també ofereix un laboratori teoricopràctic obert al ciutadà i que se centra en proporcionar als assistents les eines i metodologies de la fotografia per a la construcció d'un projecte personal, el seu desenvolupament i la presentació d'aquest.

Horari:
Dilluns i Dimecres de 18 a 21h.
 

bottom of page