top of page

Simona Žemaitytė. Feedback. 2022.

FESTIVAL LOOP 2023

 

L'arxiu de vídeo personal de Saulius Čemolonskas (1964-2017), artista sonor de l'escena musical experimental londinenca, explica històries de migració i reflecteix el gran optimisme del canvi de segle. Saulius va passar anys al Regne Unit sent "apàtrida". Els seus conflictes socials es revelen mitjançant un mapa de connexions amb altres artistes, entre ells la seva estreta col·laboradora, Laure Prouvost.

 

Als anys 90, Saulius era un DJ de Kaunas que va escapar de l'URSS, via Israel, amb documents falsos. També va ser una figura a l'ombra a la fundació de la primera emissora de ràdio per internet de la història, last.fm, melòman, col·leccionista de vinils i col·laborador d'alguns dels artistes més famosos de Londres. Després de la seva mort el 2017, Saulius va deixar hores de material filmat amb registres de la seva vida quotidiana i experiments creatius.

La primera versió de "Feedback" va ser creada per al Centre d'Art Contemporani de Vilnius 2019. La durada de la pel·lícula va ser de 1:15:44. Més tard, el 2022 edició especial i més curt (20: 43) de la pel·lícula de vídeo va ser refet per a l'Oberhausen (Alemanya) Festival de Cinema.

Inauguració:

14 de novembre del 2023 a les 18h

Exposició:

Del 14 al 24 de novembre

Simona Žemaitytė

simona zemaityte.jpeg

Simona Žemaitytė (1984) és una artista i cineasta lituana. La seva obra va ser premiada a la 15a Triennal de Gravat de Tallinn i nominada al Sheffield Doc Fest.

Ha exposat internacionalment, entre altres llocs, a Oberhausen, 13a Biennal de Kaunas; Centrala Birmingham, Kasa Gallery Istanbul; Galata Perform Istanbul; BAFTA, RichMix, Londres, CAC Lituània; Galeries Vartai, Malonioji i Kaire-Desine a Vílnius; Riga Cinema Shorts; exposició itinerant CreArte a Pardubice, Linz, Gènova. Recentment (abril del 2024) va defensar la seva tesi doctoral a l'Acadèmia de les Arts de Vílnius.

Imparteix classes a l'Acadèmia d'Art de Vilnius. Viu i treballa a Londres i Nàpols.

Festival LOOP

Participem cada any al Loop per donar impuls, suport i visibilitat als projectes de creació dels/es artistes residents i vinculats del TPK. Aquest festivals té la seva pròpia xarxa de difusió i nosaltres aconseguim que artistes vinculats al TPK participin i els seus treballs puguin arribar a una major quantitat de públic.

bottom of page