top of page

‘Marejada’

Cloenda de les escoles sostenibles de L’Hospitalet 2024

 

‘Marejada’ vol ser una metàfora de la societat en la qual a través de la diversitat marina es reflecteix la diversitat humana que s'organitza en una acció col·lectiva en defensa del nostre hàbitat natural i social. 

 

Una acció artística que anima a la comunitat educativa de L’Hospitalet a convertir la cloenda de les escoles sostenibles en un laboratori que pretén articular l'art com una demanda social col·lectiva.

 

Una ‘marea de personas’ que es revelen i es manifesten sordament en senyal de disgust i  en defensa de la mar convertint-se metafòricament en mar. Una societat que se sent part del que defensa. Una acció que es mostra com un murmuri que s'anticipa al veritable rebombori.

 

Objectius de ‘Marejada’:

  • Cridar l'atenció sobre la crisi ecosistèmica dels oceans, assotats pel canvi climàtic, la sobrepesca, la contaminació i noves amenaces com la mineria submarina o l'abocament de pèl·lets plàstics.

  • Fer conscient a l'alumnat del poder que té l'art com a eina de sensibilització.

  • Mostrar la diversitat com un aspecte positiu que enriqueix per si mateixa la societat.

  • Transmetre el missatge que només podrem fer front a la problemàtica mediambiental des d'una consciència de col·lectivitat i si actuem units i de manera coordinada.

Data

10/05/24 de 10.30h a 12h:

  • Primera part: presentació de la proposta a l’alumnat al Saló d’actes del Tecla Sala. 

  • Segona part: a través d'un taller de pancartes les participants representaran la diversitat marina com una metàfora de la diversitat humana i social del món.

  • Tercera part: totes les participants amb els cartells que han creat són convocats a una acció performativa. Posaran els seus cartells enlaire i guiats per un Rubén Arroyo, artista del teatre i la dansa, aniran creant imatges visuals a través de moviments que representan la mar, les ones.

Lloc

Recinte Centre Cultural Metropolità Tecla Sala

Av. de Josep Tarradellas i Joan, 44

Artistes

Diego Tampanelli, Rubén Arroyo i Montero&Pisuerga

Organitza: L’H Escoles Sostenibles

Acció artística: TPK Art i Pensament Contemporani

Col·labora: Tecla Sala

bottom of page