top of page

El Punt de la Nit dels museus

TPK obre les seves portes a la nit dels museus el dissabte 18 de maig de 19h a 01h amb una nova proposta del Punt, amb les artistes convidades Silvia Japkin i Irina Warner.

 

Silvia Japkin ens acompanyarà per comentar la trajectòria que hi ha darrere de l’exposició: ‘Fibra, nus, espai. Una història present’. On resideixen les muses? Des de sempre entre les coses visibles, palpables, tangibles, en l'espai i el temps, però fonamentalment en la nostra mirada. Coneix l'obra de l'artista de la seva mà i visita l'exposició abans de la seva clausura!

 

Irina Warner presentarà ‘Nonstagie’, un curtmetratge documental d’animació en directe (12min), realitzat durant la residència OMME 5, a APte a la Bretanya francesa. 

La peça estarà acompanyada per una instal·lació interactiva i després de la performance farem un ping-pong de preguntes amb l’artista sobre la residència i el seu procés creatiu durant la residència internacional de primavera organitzada per APte i TPK.

 

Terminarem la jornada amb una trobada d’artistes oberta a tothom. Una manera de generar dispositius per a practicar una comprensió ampliada dels valors col·lectius de projecte, la igualtat, el compartir, la solidaritat, l'amistat i la unió.


El Punt és un espai d'intercanvi per compartir projectes, intuïcions i processos creatius, en un format divers i espontani, sota la premissa que cada individu constitueix una obra en si mateix i la vida es pot considerar com una composició artística global.

Data

18 de maig del 2024 de 19h a 01h:

  • 19h - Portes obertes

  • 19.30h - Col·loqui amb Silvia Japkin

  • 21h - Presentació del treball de creació audiovisual d’Irina Warner desenvolupat durant la residencia internacional de primavera a Apte - Associació Artistes 

  • 21.30h - Trobada d’artistes oberta a la comunitat

‘Fibra, nus, espai. Una història present’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Col·loqui amb l’artista Silvia Japkin

On resideixen les muses? 

Des de sempre entre les coses visibles, palpables, tangibles, en l'espai i el temps, però fonamentalment en la nostra mirada. 

Amb ella, la mirada: filem i teixim la trama sobre els ordits de l'espai, de la matèria, del llenguatge que els/les artistes brindem per a crear una nova identitat de l'obra compartida, entre artista/ordit i espectador/trama.

Partint dels nusos incas: els quipus, les fibres, les estructures tèxtils que presento són paratges, jaciments des dels quals una història sempre incompleta, continua el seu flux, com els grans corrents marins que influeixen en les marees, les temperatures i els fenòmens vitals naturals.

Les obres exposades consisteixen en una analogia d'aquest flux que pot veure's complementat pels passos i mirades, sensacions i silencis que els espectadors percebin en veure-les.

El present s'entreteixeix amb la història i els llegats atemporals que romanen com un ordit infinit en la qual passar un fil més generant una nova textura i participant en qualsevol lloc i temps de la generació del tapís infinit que és l'art, la musa a través de la qual retornar i mirar cada vegada de nou la nostra vida.

Silvia Japkin Szulc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vida i art, art i vida, són un teixit on es plasma la meva experiència humana. Els resultats es manifesten en llenguatges plàstics diversos on les facetes multidisciplinàries s'exposen en aquest lloc.La meva obra principal consisteix en la desconstrucció de les imatges i el seu canvi del pla bidimensional al tridimensional esfèric.El títol de les obres resultants és: "Llavors d'espai"/ "Seed of Space" que són evolvents tridimensionals de la mirada i de l'espai.Aquell pla que anteriorment ens semblava poder abastar-lo amb una sola mirada es converteix en una llavor de múltiples mirades, que cap d'elles abasta la totalitat.

 

Ha exposat arreu del món: USA, Polònia, Japó, Canadà, Argentina, Espanya, Itàlia, Israel… a 15 exposicions individuals i 55 exposicions col·lectives.

Té obres en col·leccions particulars a Argentina, Israel, Francia, USA i España i als museus:

Museu Municipal de Belles arts, Tandil. l'Argentina.

Institut Cervantes, Tel Aviv, Israel.

Museu Tèxtil Łódź, Polònia.

Williamsburg Art & Historical Center. Nova York. USA.The Mont-real Center for Contemporary Tèxtils, Canada.

 

Formació:

1993: Curs de tècniques antigues de fotografia. I.a. c. s. Barcelona i Curs de fotografia en I.a. c. s. Barcelona.

1982: Llicenciatura en Disseny Tèxtil. Shenkar School of Advanced Textile Sciences, Ramat Gan, Israel.

1972-76: Tercer any de la llicenciatura de Psicologia, Universitat de La Plata, l'Argentina.

 

http://www.silviajapkin.com/

Facebook: Silvia Japkin

Instagram: Silvia Japkin

 

‘Nonstalgie’, d'Irina Warner

Curtmetratge documental d’animació en directe (12 min)

Després d'haver passat per una relació violenta, les ombres d'aquella es revelen a la llum dels records i a través d'una rondalla: en el fons del mar jeu un cofre de ferro. Dins del cofre està tancat un llop. Dins del llop hi ha una llebre. La llebre està buscant el cant de l'ocell de foc.

Irina Warner

Artista visual i cineasta documental. 

Màster en Guió i Direcció de Cinema Documental en la Universitat de Aix-Marseille a França i llicenciada en Belles arts (premi extraordinari) per la Universitat de Barcelona. 

En 2020 va realitzar el seu primer curtmetratge: «Revivre le printemps». 

Els seus treballs audiovisuals s'han mostrat en alguns festivals i museus (MUEC, festival aflam, chantiers du réel) i formen part de col·leccions (arxiu Hamaca, tënk, film-documentaire). 

Treballa de manera independent com a documentalista, ajudant de direcció/producció, editora, fotògrafa, il·lustradora i animadora. 

Com a artista visual i cineasta, el seu treball explora narratives que permeten representar la memòria i estratègies de resistència, buscant altres sensibilitats, mirades i formes de convivència.

 

www.irinawarner.com

Instagram: irivisuals

19h Intervencions musicals de l'artista Alexium dins de l'espai del TPK

ALEXIUM

Nacido en Pereira, Colombia, en octubre de 1982, mi pasión por la música comenzó en la escuela, donde participé en actividades artísticas. A los trece años, me enamoré de la percusión folclórica del Caribe colombiano, especialmente del tambor alegre.

A lo largo de los años, participé en festivales y viajé por el mundo para aprender y compartir música.

En 2005, comencé a estudiar música en Cali y me convertí en clarinetista. Desde entonces, he enseñado música y tocado en festivales en todo el mundo.

Actualmente, trabajo como musico y docente de clarinete en el INSTITUTO POPULAR DE CULTURA IPC:

Docente en formación música en la fundación COLOR ESPERANZA Docente en la academia CREE de Fernando Solorzano
Docente en formación de gaita colombiana de la organización.

Soy egresado del INSTITUTO DEPARTAMENTAL DE BELLAS ARTES DEL VALLE DEL CAUCA obteniendo título maestro en clarinete

 

Instagram: ALEXIUMUSIC

Facebook: alexis Aristizabal

22h Concert de RUMBERTO
SKA + CÚMBIA + REGGAE + ROCK = RUMBIA

 

 

 

 

 

 

 

 

La banda exalta la riqueza musical del caribe colombiano y su mezcla con el Ska, Rorck y Reggae; lo que propone un innovador género al amplio espectro musical mundial llamado: “RUMBIA”.

La Rumbia consiste en una interpretación enérgica, explosiva, alternativa y contemporánea de esa rica mezcla de raíces sonoras a través de un formato fresco, diferente al tradicional, con elementos electricos y una particular mezcla sonora, que da cuenta de la tradición colombiana pero tambien de su contexto natal: LA URBE. La Calle, un asunto 100% origina.

¡Descubre la magia contagiosa de La Rumbia, el género musical que nació y se crió en las calles vibrantes de Colombia! Con raíces profundas en la rica tradición musical de este país lleno de color, La Rumbia es una explosión de alegría y energía que te transportará a las festividades callejeras y celebraciones llenas de vida.

Imagínate sumergirte en los ritmos irresistibles de La Rumbia, donde la fusión de tambores apasionados, guitarras vibrantes y voces apasionadas crea una experiencia auditiva única. Este género musical, con sus orígenes en la costa caribeña de Colombia, ha evolucionado a lo largo de los años, incorporando influencias afrocaribeñas y latinoamericanas, lo que le confiere una identidad distintiva y un ritmo que no puedes resistir bailar.

La Rumbia no es solo música, es una expresión cultural que celebra la vida, el amor y la conexión comunitaria. Cada acorde, cada ritmo, cuenta una historia de la rica diversidad de Colombia y la fuerza contagiosa de su gente. Desde las playas bañadas por el sol hasta las bulliciosas calles de las ciudades, La Rumbia resuena en todas partes, creando un ambiente festivo que une a personas de todas las edades.

Sumérgete en la autenticidad de La Rumbia, un género que va más allá de la música; es un estilo de vida, una forma de expresar la pasión y la alegría de vivir. Siente el calor del trópico en cada nota, déjate llevar por los ritmos envolventes y descubre por qué La Rumbia es mucho más que un género musical, es una experiencia sensorial que te conecta con la esencia misma de Colombia. ¡Prepárate para vivir La Rumbia y deja que la música te lleve en un viaje inolvidable lleno de ritmo y emoción!

Instagram: rumbertoriginal

WEB: https://www.larumbia.com/

 

Organitza

TPK Art i Pensament Contemporani

1.png
Captura de pantalla 2024-03-04 a las 11.29_edited.jpg
P1088021.jpeg
Irina Warner.png
Alexiumimagen.jpg
RUMBERTO.jpg
bottom of page