top of page
Nit dels museus cartell.png
La nit dels museus al TPK

TPK obre les seves portes a la nit dels museus el dissabte 13 de maig de 19h a 01h

19h LA RUEDA MESTIZA

Juntanza de músics de diferents nacionalitats units per l'amor a la música afrocaribeña de Colòmbia.

La cúmbia és un foc que ens uneix per a compartir l'alegria de viure i retrobar-nos amb la nostra essència.

Un Uruguaià, un català, una italiana i 5 colombians encenen el seu foc mestís al ritme dels tambors, la gaita i els cants mántricos de la cúmbia.

Una poderosa descàrrega d'energia a través dels ritmes i la percussió de la cultura colombiana amb els seus representants locals.

 

Artistes: Luisa Orozco, Alexei Haberli, Agata Caminiti, Gotzon Saenz, Jaime Perez, Andy Oh, Patry de la Torre, Dj Kazteyano

21h "EL DESERT QUÍMIC"

Visita guiada a l'exposició "El desert químic", un experiment estimulant i terapèutic a càrreg de l'artista Xesco Mercé, qui també realitzarà una performance.

"El desert químic" és un projecte plàstic i literari realitzat entre la tardor de 2021 i la primavera de 2022. S'ha fet coincidint amb un tractament de quimioteràpia per sanar un limfoma de Hogdkin. Consta de 118 collages (tants com elements hi ha a la taula periòdica de Mendeléiev) i el mateix nombre de poemes.

22h "El Punt: un espai per a compartir” amb El Combo Datura, una reunió amb molt viatge"

Combo Datura arriba a les oïdes de la humanitat per la convergència d'escenaris, harmonies sonores i essències filosòfiques i espirituals.

 

Durant l'esclat social 2021 en Cali, Colòmbia, guitarro i baixista van donar suport a les activitats culturals i artístiques en els punts de resistència. Així va ser com va florir Blego Datura, després de dos anys de juntazas incertes.

A principis de 2023 van presentar Brujología, el seu primer àlbum compost per 7 cançons que irradien fusió i sincretisme amb un so autèntic que recull harmonies tropicals, ancestrals i gèneres contemporanis. Aquest treball va ser produït en els estudis d'enregistrament de la Universitat ICESI de Cali. També van realitzar una gira pels Estats Units i van participar en la 36 edició del Festival SXSW, South by Southwest, que es va realitzar al març 2023 a la ciutat d'Austin, Texas, els EUA.

 

Artistes: Julián Naranjo, Frank Sánchez

Vídeos a Youtube: 

https://youtu.be/-eHBh2PMcy0

https://youtu.be/H3MjgicRuG4

 

Dinamizado por Vicky Rivera del Toro

cartell nit dels museus.png
bottom of page