top of page

Solidaritat amb Palestina

  • Ponència de la doctora Claudia Saba

  • Presentació del projecte Beirut del fotògraf Gabriele Basilico a càrreg de Patricia Chomón

 

Des de 1977, el 29 de novembre de cada any, o al voltant d'aquesta data, es commemora el Dia Internacional de Solidaritat amb el poble palestí. Amb aquest motiu, i a causa dels terribles esdeveniments que estan succeint a Gaza i en els territoris ocupats de Cisjordània des dels atacs d'Hamàs a Israel el 7 d'octubre, en el TPK creiem que és important, donada la gravetat de la situació, obrir un espai de debat per a abordar aquesta qüestió. Així mateix creiem que l'art no pot ser aliè als moviments polítics i socials. Aprofitem aquesta data significativa i us proposem un doble programa per a aquest dia: 

 

D'una banda comptarem amb la presència de Claudia Saba que és d'origen palestí i Doctora en Ciències Polítiques per l'University College de Dublín. La seva tesi doctoral va examinar la mobilització política de base local i internacional entorn de la qüestió palestina per a explicar perquè aquesta mobilització s'ha internacionalitzat tant. Claudia és professora associada de relacions internacionals en la Universitat Blanquerna. Estarà amb nosaltres per a parlar-nos del rerefons de la situació que es viu avui a Gaza. 

 

D'altra banda, des del FotoLab, Patricia Chomón, analitzarà el projecte Beirut del fotògraf Gabriele Basilico, un referent de la fotografia del SºXX. La seva obra gira entorn de la transformació de l'espai urbà i la relació de l'home amb les ciutats. En aquest projecte ens ofereix la seva mirada personal sobre la ciutat de Beirut, devastada després de quinze anys d'una complexa guerra en la qual el conflicte àrab-israelià va estar molt present. Esperem que aquest sigui un punt de trobada en el qual compartir idees i reflexions.

 

Data:

Dimecres 29 de novembre a les 18h en el TPK

 

Organitza:

Patricia Chomón, coordinadora de Fotolab

bottom of page