top of page

'Sin nombres' de Jose Martín

Projecte d'investigació de Jose Martín dins del marc de l’off Panoramic i el projecte Ciutat Amagada.

Durant el confinament Jose Martín, va començar a escodrinyar, des de casa seva, els camins digitals del google maps a través del Street View de Google. El seu camí va néixer de la necessitat de trencar d’alguna manera aquest estat de captiveri. Durant els seus recorreguts va anar extraient instantànies de moments capturats per google, les treia de contextos i les anava arxivant. És aquí on el seu acte personal es va anar convertint en una acció estètica.

 

En els seus treballs fotogràfics apareixen persones, fins i tot animals, els rostres dels quals es troben pixelats com a resultat de l’aplicació d’algorismes d’intel·ligència artificial per al reconeixement de rostres i matrícules que el programari és capaç de difuminar automàticament.

 

Gràcies a aquestes cares anònimes, Jose Martín, és capaç de capturar amb les seves instantànies moments únics, que desperten la nostra sensibilitat i ens obren múltiples lectures que especulen amb la possibilitat de valors artístics, narratius i antropològics d’aquestes imatges.

 

Data:

19/10/23 - 26/11/23

 

Organitza:

TPK Art i Pensament Contemporani​

Col·labora:

Festival Panoramic de Cinema, fotografia i més

bottom of page