top of page

Projecte Passenger Tales 2024

Laboratori de fotografía participativa

Al febrer del 2024 torna Passenger Tales amb una nova edició d’aquest projecte participatiu de creació fotogràfica amb persones del col·lectiu dones migrants i víctimes de violència de gènere vinculades a l’entitat “mujeres pa’lante”.

 

A través de l'assaig fotogràfic les participants recuperen emocions i fragments de la seva història personal, reconstruint una narració visual pròpia. Els assajos naveguen entre diferents dimensions com són, la identitat, la memòria, el cos i el viatge migratori.

 

Des de la llibertat del llenguatge artístic com la fotografia, les participants trenquen i reconstrueixen les identitats que es reforcen amb el procés i fan servir la fotografia com a llenguatge d'expressió on el simbolisme i la metàfora juguen un paper fonamental, creant nous imaginaris que connectin amb les seves pròpies vivències.

Fases del projecte

La primera fase, l'anomenarem de reconeixement i d'aterratge dels conceptes i eines per a experimentar al llarg de tot el procés, a través de qüestionaris i de dinàmiques pautades s'aniran reforçant els vincles del grup per a fomentar una bona relació entre iguals.

 

La segona fase és el nus dels tallers del projecte i on es desenvoluparà l'assaig fotogràfic. Es treballaran temes com la identitat, la memòria i el viatge migratori recuperant fragments i experiències vitals dels participants.

 

La tercera fase serà la posada en marxa d'edició de l'assaig fotogràfic, on les persones tanquessin les seves obres autobiogràfiques, així com els textos que acompanyessin les seves obres.

 

Finalment, la quarta fase és pròpiament l'exposició fotogràfica, la mostra per a exposar a la ciutadania fomentant així la visibilitat i treballar per a una millor inclusió social del col·lectiu.

Horaris:

Tots els dimecres de 18h a 20h

Comença el 7 de febrer

Detalls:

  • 10 participants

  • Dirigit a dones vinculades a l’entitat “Mujeres Pa’lante”

  • No es requereix tenir coneixements de fotografía

  • Tot el material serà facilitat per la dinamitzadora Núria Prieto

  • Laboratori gratuit

TPK col·labora amb el projecte, dissenyat i dirigit per Nuria Prieto. El grup de participants és tancat, les participantsseleccionades formen part de l’entitat “mujeres pa’lante”.

 

www.passengertales.org

@passengertales_

bottom of page