top of page

Portes obertes TPK 2023!

El Punt: trobada d’artistes oberta a la comunitat

 

El TPK obre les seves portes amb una trobada d’artistes que busca activar l'art en l'àmbit de les relacions entre les persones que participen del projecte i la comunitat. Una manera de generar dispositius per a practicar una comprensió ampliada dels valors col·lectius de projecte, la igualtat, el compartir, la solidaritat, l'amistat i la unió.

 

Serà un espai d'intercanvi per compartir projectes, intuïcions i processos creatius, en un format divers i espontani, sota la premissa que cada individu constitueix una obra en si mateix i la vida es pot considerar com una composició artística global.

 

Si t’apropes al TPK podràs guadir d’un vermut musical amb micro obert, performances, visita guiada a les exposicions i a l'espai, presentació i intercanvi de projectes artístics, projeccions audiovisuals, Dj's i dinar popular obert a la comunitat.

 

Horari: 25 de novembre del 2023 de 12h a 22h

Programació:

Montero y pisuerga.jpg

12-14h

Printlab directe amb l’artista Montero & Pisuerga

Montero & Pisuerga (@monteroypisuerga), coordinadora de l’espai Prinlab, és una artista plàstica dedicada a la revolta en l'àmbit de la gràfica contemporània, el gravat, la instal·lació i el videoart. Té una visió que neix de la imaginació i on crea una cadena de connexions existents d'imatges, sons, objectes, saltant d'una idea a una altra amb la intenció d'expressar una nova visió altament sensible i poètica.

Portada zona d solstici 2023.png

12h-16h

Projecció del vídeo documental “Solstici: Zona D”

El curt documental segueix el procés de conceptualització, disseny, producció i muntatge de l'exposició "ZONA D'URGÈNCIA, HUMANITAT I LLIBERTAT", comissariada per l'equip directiu de TPK i que reuneix l'obra de més de 90 artistes internacionals. El documental està realizat per l’artista resident Marta Frisco (@marta_frisco).

micro obert.png

12h

Vermut musical amb micro obert

Gaudeix la música de DJ Chomón i de les actuacions espontàneas del micro obert. Serà també  un espai de presentació i intercanvi per descobrir els projectes artístics que s’estan duen a terme al TPK i aprofitar per parlar i conèixer a les artistes durant tota la jornada.

vermut patio.jpg

14:30h

Dinar popular al pati del TPK

Tasta una paella preparada pel nostre amic i cuiner José @coach_gastro_mistura a les 14.30h. Després del dinar farem cafés a l’interior i iniciarem les activitats de la tarda.

la-xina-art-castillo-i-fructuosos-2015.png

16h-17h

Projecció de 'Faces' de Xaro Castillo

Fem un viatge al passat del TPK de la mà de Xaro Castillo, una artista visual que desenvolupa el seu treball dins dels àmbits de la pintura, la instal·lació, la fotografia, el vídeo i la performance.

Llicenciada en Belles Arts per l'Universitat de Barcelona i Graduada en l'especialitat de Pintura Mural a l'Escola Massana de Barcelona, va fundar el TPK l'any 1977 i el va dirigir del 1977 fins al 1992. Ha presentat els seus treballs artístics entre altres a Catalunya, Espanya, Montpeller, Berlín, EUA, Canadà, Xile i espais de la Xara Europea KaNîBal'HòPoX. Ha participat a la K-18 de Kassel, Biennal de Kaunas, Biennal Abattoirs de Marsella, Fires Artexpo de Barcelona i Arte Madrid amb la Galeria 3 Punts de Barcelona. El seu treball artístic està representat a la col·lecció Carmen i Lluis Bassat i a la Fundació Vila Casas entre altres.

screen printing.jpeg

17h-19h

Estampació en directe de serigrafía d'Adipunk

Porta la teva samarreta o peça de roba a estampar en directe de la mà l’artista Adrià Llahi (@AdiPunk), coordinador de Tepekutxos. Estamparem un disseny cedit per l’artista Xevi Gallego (@eyesores).

17.30h-18.30h

Visita guiada a les exposicions i a l’espai del TPK

Descobreix les diferents exposicions i projeccions que tenim preparades per les portes obertes i aprofita per descobrir els diferents espais de treball i creació dels que disposa el TPK. Les exposicions estaran obertes durant tot el día per ser visitades:

transfo.jpg

Exposició “El que s’anima: en escena!”

Exposició dels artistes de l’Atelier Transfo Lió de la ciutat de Lion, França. Un cara a cara entre una ronda de cadires de nens amb l'ombra dels nostres passos a les parets. Una picada d'ullet a la infància i el nostre pas amón, i una escultura ceràmica i tèxtil de forma circular on tota la infància potprojectar les teves pors i somnis. Descobreix el funcionament dels intercanvis internacionals que TPK dinamitza amb la xarxa KaNîBaL'HoPoX, Xarxa Europea d'Espais de Creació, és una eina per fomentar la connectivitat d’espais de creació i col·lectius d’artistes dins l’entorn europeu.

passenger tales.jpg

Exposició Passenger Tales

Projecte participatiu de creació fotogràfica amb persones del col·lectiu dones migrants i víctimes de violència de gènere vinculades a l’entitat “mujeres pa’lante”. Nuria Prieto, artista resdient, mediadora artística y fotògrafa documental, porta endevant al TPK aquest projecte artístic comunitari. Paral·lelament a l’exposició, a l’espai Fotolab es projectarà el vídeo documental Passenger Tales 2023.

Sin nombres.jpeg

'Sin nombres' de Jose Martín

Projecte d'investigació de Jose Martín dins del marc de l’off Panoramic i el projecte Ciutat Amagada.

Durant el confinament Jose Martín, va començar a escodrinyar, des de casa seva, els camins digitals del google maps a través del Street View de Google. El seu camí va néixer de la necessitat de trencar d’alguna manera aquest estat de captiveri. Durant els seus recorreguts va anar extraient instantànies de moments capturats per google, les treia de contextos i les anava arxivant. És aquí on el seu acte personal es va anar convertint en una acció estètica.

En els seus treballs fotogràfics apareixen persones, fins i tot animals, els rostres dels quals es troben pixelats com a resultat de l’aplicació d’algorismes d’intel·ligència artificial per al reconeixement de rostres i matrícules que el programari és capaç de difuminar automàticament.

Gràcies a aquestes cares anònimes, Jose Martín, és capaç de capturar amb les seves instantànies moments únics, que desperten la nostra sensibilitat i ens obren múltiples lectures que especulen amb la possibilitat de valors artístics, narratius i antropològics d’aquestes imatges.

Tepekalesound.png

19h

TepekaleSOUND Ilona Schnieder i Agustí Martínez

Un espai d’experimentació sonora contemporània, en el qual s’exploren les fronteres del só i la seva interrelació amb d’altres disciplines. La TepekaleSOUND és un projecte musical creat i dirigit per Agustí Martínez amb quasi 20 anys de trajectòria al TPK. Concert de Ilona Schnieder i Agustí Martínez.

chandalfluor_03.jpeg

20h - 22h

DJ CHaNDaLFLúØЯ_aka_MÆR¥₽Ø₽ÆЯ

Ens barrejarà electrònica amb neoperreo, afrobeat, electrocumbia i ritmes de l'escena underground llatina i ens posarà a ballar, això segur!

Descobriu més sobre ella a: www.soundcloud.com/chandalfluorakamarypopair/fm_poblesex_alianzamonstruosachandalfluor_2023-07-15_21h33m37

Portes obertes XarxaProd 2023

TPK és membre de Xarxa Prod, xarxa d’espais de producció i creació de Catalunya, una associació sense ànim de lucre creada l’any 2009 que té com a objectiu compartir i optimitzar recursos amb la finaliat d’enriquir el teixit productiu a disposició de creadores/s i fomentar la seva relació amb el públic. Del 9 al 25 de novembre Xarxa Prod coordina una jornada de portes obertes dels espais associats.

 

Per a l’edició de les jornades 2023, Xarxaprod i Cinc Cèntims –un mitjà cultural de Barcelona i voltants que difon la cultura emergent per tal de fer-la accessible: cultura de tothom i per a tothom- proposen cinc eixos temàtics que serviran de fil conductor per als centres participants. D’aquesta manera, el visitant, podrà traçar una constel·lació temàtica, recorrent els centres i les propostes artístiques que en ells es mostrin. Amb la creació d’eixos temàtics es cerca la cohesió de les jornades, però també assenyalar les particularitats del tractament de cada eix dels diversos centres que la componen.

 

TPK forma part de l’eix la Cultura i la productivitat:

El recorregut per aquest eix ens proposa repensar la noció de productivitat i no-productivitat en un context social, polític i econòmic basat en el sistema capitalista i hiperproductiu que ens valida en termes d’utilitat i eciència. Aquesta reflexió parteix del desig d’apropiar-nos del descans, el repòs, la mandra i el no-fer com a resistència a un imperatiu de producció que usurpa tots els àmbits de la nostra vida. Partint d’aquest tema proposem interrogants al voltant de la cultura de la productivitat: com podem escapar de les dinàmiques de producció capitalistes? Què espera la societat de nosaltres com a éssers productius i com ens sentim al respecte? El descans, la mandra i l’avorriment són un privilegi? Com podem parlar del no-fer des de la pràctica?

 

Més informació a:

www.xarxaprod.cat/activitats

bottom of page