Primeres bobines
Irina Warner i Adrià Mulet (Col·lectiu Fricció248)
Projecció i debat des dos migmetratges en el marc de l'exposició ‘Archive in/as Storm’ dins del cicle de cinema 'La Bobina', a cura del col·lectiu fricció248 (Irina Warner i Adrià Mulet). Amb la participació de les autorxs.
Des de Fricció248, col·lectiu de cinema experimental format per artistes residents del TPK, hem preparat una sessió especial pel dimecres 10 de setembre. Proposem dos migmetratges d’autorxs membres del nostre grup que podríem unificar sota el lema de «Primeres bobines». Revivre le printemps d'Irina Warner i Els rostres invisibles d'Adrià Mulet es contraposen, friccionen i dialoguen sobre temes com el dol i els processos de la memòria individual i col·lectiva. En el col·loqui abordarem els dispositius de realització i d'escriptura cinematogràfica i obrirem un espai per a compartir les nostres experiències amb el públic.
Activitat gratuïta sense inscripció.
Adreçada al públic general.
Per a més informació: publicseducacioteclasala@l-h.cat
Data i horaris
Dijous 12 de setembre a les 18 h
Lloc
Centre d'Art Tecla Sala
Av. Josep Tarradellas i Joan, 44, 08901, L’Hospitalet
Us animem a venir de manera sostenible:
Metro L1 L9 Torrassa
Autobussos L16 i M12, Rosalía de Castro - Terra Baixa
Bicicleta fins a Av: Josep Tarradellas i Joan 44
Irina Warner
Artista visual i cineasta documental.
Màster en Guió i Direcció de Cinema Documental en la Universitat de Aix-Marseille a França i llicenciada en Belles arts (premi extraordinari) per la Universitat de Barcelona.
En 2020 va realitzar el seu primer curtmetratge: «Revivre le printemps».
Els seus treballs audiovisuals s'han mostrat en alguns festivals i museus (MUEC, festival aflam, chantiers du réel) i formen part de col·leccions (arxiu Hamaca, tënk, film-documentaire).
Treballa de manera independent com a documentalista, ajudant de direcció/producció, editora, fotògrafa, il·lustradora i animadora.
Com a artista visual i cineasta, el seu treball explora narratives que permeten representar la memòria i estratègies de resistència, buscant altres sensibilitats, mirades i formes de convivència.
www.irinawarner.com
Instagram: @irivisuals
Adrià Mulet
(Barcelona, 1994)
Artista interdisciplinari, vint-i-nou anys. Centra la seva pràctica al voltant de la pèrdua, el dol i la integració i ho fa a través de la instal·lació, el cinema i la música. Actualment, és resident del TPK Art i Pensament Contemporani i membre del col·lectiu NEEE, de cinema experimental.
Diplomat en Direcció i Guió Cinematogràfic per l'escola Bande à Part (2017), descobreix el cinema experimental de la mà de Radicals Lliures (Xcèntric, CCCB). Els diaris fílmics de Jonas Mekas i les hipnòtiques peces de Bill Morrison i d'Alexandre Larose marquen un abans i un després en la seva trajectòria.
Al llarg dels anys amplia la seva formació en tallers d'artistes i cineastes com Pedro Costa (2018) o Víctor Erice (2019).
Paral·lelament, cursa la Formació en Teràpia Gestalt per continuar aprofundint en quin punt interseccionen art i teràpia.
Fricció248
Col·lectiu resident del TPK que treballa a partir de febrer del 2023, està format per les artistes residents: Diego g, Lucila Prestach, Adrià Mulet, Federico Sancho i Irina Warner.
'Archive in/as Storm'
Escodrinyar arxius, produir arxius, problematitzar arxius són pràctiques vives i intrínseques en la creació artística contemporània. Aquesta exposició reflexiona sobre com actuen les pràctiques arxivístiques i l'impacte que poden tenir en les nostres vides, convidant l'espectador a tenir una experiència participativa, explorant diferents formes que busquen desestabilitzar la noció institucionalitzada del que un arxiu ha de ser i generant dispositius que tinguin impacte a la nostra ciutat.
L'exposició Solstici és una mostra anual al Centre d'Art Tecla Sala on participa la comunitat d’artistes del TPK Art i Pensament Contemporani per a mostrar l'evolució del seu projecte de recerca i creació.
Artistes de l'exposició
Exposició d’artistes residents als espais de creació del TPK Art i Pensament Contemporani:
Adrià Llahí, Adrià Mullet, Agustí Martínez, Agustín Fructuoso, Alba Rincón, Alejandro González, Àlex González, Amparo R. Maján, Ángel Barroso, Ángel Raya, Ángel Rodríguez, Àngels Campanera, Ariadna Ribas, Arturo Quesada, Carla Caríssimi, Carlos Durán, Carlos Valero, Carmen Mayor, Carmen Selma, Diana Bedoya, Diego Gómez Bernárdez, Diego Tampanelli, Dolores Alén, Elisa Moreno, Emma Morales, Esther Rodríguez, Esther Sunyer, Federico Sancho, Fran Parrón, Francele Cocco, Francesc Ylla, Francisco Jiménez, Gara Basilio, Gerardo Romero, Gladys Sutter, Guadalupe Fuster, Hernán Cortés, Irina Warner, Isabel D. Bolaños, Isabel Dulantzi, Isabel San Martín, Joan Pallé, Jordi Martí, Jordi Morreres, José Freiría, José Martín, Josep M. Jordana, Josep Maria Ferrer, Juan Carbonell, Juan Carlos G. Estévez, Juan García Paredes, Juan Salgado, Karurosa, Krònia, Lady Braga, Lanuza Arus, Lucila Prestach, Mag Márquez, Magda Meseguer, Manuel Martínez, María Eugenia Vidal, Mario de Zabalza, Mar i Cel, Marta Frisco, Mireia Torralba, Montero&Pisuerga, Montse Convalia, Nekane Pereira, Nico Bou Selles, Nicolás Sambucetti, Núria Prieto, Patricia Chomón, Paula Nieto, Raul Indart, Remedios Collado, Reme Domingo, Rosa Atzur, Sagrario García, Sandro Solsona, Silvia Antolín, Silvia Aznar, Silvia Pagliano, Sol Galatro, Susi Anechina, Teresa Company, Teresa Gómez-Martorell, Valle Aguilar, Victoria Rivera Toro i Xaro Castillo.
Organització:
Servei Educatiu Tecla Sala
TPK Art i Pensament Contemporani
Comissariat i muntatge de l'exposició:
TPK Art i Pensament Contemporani
Equip de direcció, artístic i formatiu del TPK Francele Cocco, Marta Frisco, Patricia Chomón, Montse Montero i Diego Tampanelli.