Printlab surt al carrer
G-Print. 21 Artistes del TPK realitzen una acció de dimensió sensorial fent Frottages en trànsit per la ciutat.
El G-Print es disposa a explorar la ciutat recopilant textures, rastres d'elements trobats als carrers, per a crear diversos documents sobre tela de grans dimensions a través de la tècnica del frottage.
El frottage és una tècnica que consisteix a col·locar sobre una superfície texturada en relleu un paper o tela sobre la qual es fregarà amb materials com a grafit, ceres etc deixant el rastre de la textura sobre el paper, generant imatges sorprenents.
Dins del projecte. Cartografies Asimètriques. Arxiu d'un desplaçament. Els artistes del G-Print realitzen una sèrie de treballs dins de la gràfica contemporània, utilitzant diverses tècniques, formats i materials a través dels seus desplaçaments. Aquest projecte proposa la interacció entre els participants creant així, documents de percepció visual, mesurament del temps i accions col·laboratives de caràcter sensorial, generant imatges de diferents tipus d'arxius, com a mapa de relacions personals.
Horari
Dimecres 8 de maig 2024 de 17h a 20h
Sortida des de TPK
G-Print
Grup de 21 artistes de la Gràfica contemporànea. Noms dels participants: Angel Raya, Amparo R. Majan, Ariadna Ribas, Arturo Quesada, Daniel Diaz, Emma Morales, Esther Sunyer, Gara Basilio, Guadalupe Fuster, Isabel San Martin, JC G. Estevez, Magda Meseguer, Maria Eugenia Vidal, Montero & Pisuerga, Montse Convalía, Reme Domingo, Rosa Atzur, Silvia Aznar, Sol Galatro, Susi Anechina, Valle Aguilar.
Breu resum del G-Print
Exposició Delicatessen.
2017 Biblioteca Poble sec Françesc Boix. Barcelona
La Blibliomusicineteca (Poble Sec).
2017 Acció TPK. Improvisant Textos.
Centri Cultural Can Deu. Mercaderia Sensible.
2018 El llibre dels formis trobades en La Maleïda Estampa Barcelona.
2018 Adreça d'intervencions al carrer per a la divulgació de gravat.
Galeria Lola Ventós amb el projecte Instants al Carrer. Figueres.
2023 Produccions GPrint. La Maleïda. Barcelona
2023 El G-Print Surt al carrer, 21 artistes posen veu a la ciutat, pegant cartells. L´H
Materials
La majoria dels materials utilitzats en el projecte Cartografies asimètriques, són materials reciclats i pensats per a mantenir un discurs sostenible en el major grau possible.
Dinamitzadora: Montero&Pisuerga
És una artista plàstica dedicada a la revolta en l'àmbit de la gràfica contemporània, el gravat, la instal·lació i el videoart. Una visió que neix de la imaginació i on crea una cadena de connexions existents d'imatges, sons, objectes, saltant d'una idea a una altra amb la intenció d'expressar una nova visió altament sensible i poètica. Formació: Arts del llibre, especialitat en Litografia.
Des de fa 30 anys forma part del col·lectiu TPK Art i Pensament Contemporani i treballa com a membre del staff participant directament en els seus projectes artístics. Ha impulsat la creació del grup de gravat "Gprint", comissariant exposicions i portant endavant diverses propostes divulgatives entorn del gravat: "Delicatessen", Centre Cultural Tecla Sala (l'Hospitalet); La Blibliomusicineteca ( Poble Sec); "Mercaderia Sensible", Centre Cívic i Cultural Can Deu (Barcelona); "El llibre dels formis trobats", La Maleïda Estampa (Barcelona); "Instants al carrer", Galeria "Lola Ventós" (Barcelona).
Ha portat endavant la direcció i l'organització de "Art & Art" (Galeria Skovballe, Odense, Dinamarca) i l'organització de les exposicions d'art en el vestíbul de la Sala Beckett, a Barcelona (1994-1995). Ha impartit tallers d'art per a nens de 6 a 12 anys i a col·laborat amb projectes d'art contemporani a les escoles a través del programa d'educació artística "Tepekas i Quindereques", dirigit a alumnes de l'escola primària i secundària. Entre el 2015 i 2017 va desenvolupar projectes d'art contemporani a les escoles secundàries utilitzant el gravat com a mitjà.
@monteroypisuerga
Printlab
Activitats d'investigació, laboratoris, intercanvi de coneixements i projectes expositius al voltant de la gràfica contemporània i la cultura visual.
En aquest laboratori les potencialitats de les possibilitats gràfiques contemporànies són utilitzades com a instruments creatius; i s'investiga de manera conjunta amb l'artista resident les alternatives tècnic-conceptuals i les possibilitats per a resoldre la producció i creació del treball.
Aquests laboratoris també estan oberts al ciutadà que desitgi conèixer els processos de gravat i estampació.