top of page

Retrats de dones

amb Teresa Gómez Martorell

 

Un taller per reflexionar sobre com les dones es representen mútuament, deixant de costat la imatge fotogràfica, retocada, realista per a realitzar una mirada expressiva, experimentant amb nous materials.

 

Començarem amb una breu introducció sobre la representació del rostre humà: les proporcions, estratègies de representació, tècniques de dibuix (carbonet, llapis de grafit, bolígraf-retolador). Posteriorment, ens posarem en parelles i ens retratarem mútuament.

 

El fet de dibuixar a partir d'un model al natural i no una foto, ens obre un diàleg més ampli amb el que estem representant. L'objecte té molta més informació que una fotografia de l'objecte.

Data

Divendres 23 de frebrer de 18h a 21h del 2024

Teresa Gómez Martorell

Teresa Gómez-Martorell és una artista visual nascuda a Barcelona. Va obtenir el seu MFA a SMU, Dallas, EUA i anteriorment va obtenir el seu BFA (Llicenciada) per la Universitat de Barcelona. Va continuar els seus estudis de gravat a l'Atelier 17-Contrepoint de París, França.

Ha treballat com a instructora i mestra impressora a Flatbed Press, Austin, EUA.

Ha impartit classes de gravat i llibres d'artista a diverses escoles d'art dels Estats Units i Espanya, com ara Taller dels Pellaires, Murtra Edicions, El Calotipo, Tarrant County College, Fort Worth, Oil and Cotton entre elles.

Ha participat en mostres d'art nacionals i internacionals. La seva obra d'art s'ha exposat a PrintTx al Museum of Printing History, Houston, l'IPCNY, l'Austin Museum of Modern Art i el Museu Molí de Paper de Capellades.

 

"Explora la naturalesa i les seves relacions amb els éssers humans a manera de diari personal. Comença els seus projectes registrant alguns objectes naturals trobats a través d'anotacions, notes, esbossos i quaderns. Una vegada en el paper es reorganitzen per a donar formes a noves narratives.

 

www.teresagomezmartorell.com

Organitza

Grup de dones artistes residents al TPK Juntanza violeta 2024

Equip del TPK: Diego Tampanelli, Montero&Pisuerga i Marta Frisco

Disseny gràfic i comunicació

Marta Frisco

JUNTANZA VIOLETA 2024

Aquest taller forma part de la programació de la Juntanza Violeta 2024. Del 15 de febrer al 13 de març el TPK concentra la seva atenció en difondre el treball de les dones artistes vinculades al TPK per tal de generar trobades i fer-ne difusió. En un espai lliure i feminista, amb trobades mixtes, on es convida a tothom a formar-ne part i compartir, en un espai lliure d’agressions.

Teresa Gomez Martorell.png
bottom of page