top of page

TPK ALS CENTRES CULTURALS

Un programa expositiu del TPK en diversos centres culturals de l’Hospitalet

Un fet artístic cobra més valor quan té una clara repercussió en el territori. És per això que diversos centres culturals de la ciutat de L'Hospitalet en complicitat amb el TPK, han treballat conjuntament per a crear aquesta proposta que busca activar l'art en l'àmbit de les relacions entre els creadors i la comunitat. 

 

Et convidem a explorar l'escena artística de L'Hospitalet recorrent les exposicions que els artistes residents del TPK presenten en els centres culturals dins del marc de Les Festes de Primavera 2024.

 

No et perdis el 20 d’abril la Ruta de les Festes de primavera del TPK!

Artistes del TPK ens proposen una passejada per a visitar les exposicions en quatre centres culturals de L’Hospitalet a través d'una ruta que et permetrà, durant el recorregut,  gaudir d'actuacions de poetes, música experimental, cultura popular i visites a espais emblemàtics dels barris. L'activitat serà el dia 20 d'abril durant el matí.

 

Programa:

Exposicions del 4 d’abril fins el 10 de maig:

 • Exposició ‘La ciutat invisible’ de Patricia Chomón

Auditori Barradas

4 d’abril - 28 d’abril de 2024

 

 • Exposició ‘D’imprevist’ de Lupe Fuster

Centre Cultural Collblanc – La Torrassa

Del 10 d’Abril - 10 de maig de 2024

 

 • Exposició ‘Giroscopi’ de Federico Sancho

Centre Cultural Bellvitge - Gornal / Espai Subsòl

11 de abril - 10 de maig 2024

 

 • Exposició ‘Las flores no sirven para nada’ de Susi Anechina

Centre Cultural Santa Eulàlia 

18 d’abril - 30 d’abril

 

Ruta de les Festes de primavera del TPK:

20 d’abril del 2024 de 10h a 14h.

Començem a les 10h al primer punt de trobada a CC Bellvitge i seguirem fent ruta amb les hores aproximades de visitar a les 11h l’Auditori Barradas, a les 12h CC Collblanc - La torrassa i a la 13h CC Santa Eulalia.

Exposicions:

‘La ciutat invisible’ de Patricia Chomón

Auditori Barradas - Rambla Just Oliveras 56​

4 d’abril - 28 d’abril de 2024

​Caminar és el que faig quan necessito allunyar-me del meu soroll intern, és una acció que aguditza la meva percepció de la realitat i de mi mateixa. Em retorna una sensació de llibertat absoluta. Caminar per la ciutat sense rumb i sense un destí concret. En aquest deambular es produeixen trobades on la mirada sembla invertir-se: ja no soc jo la que mira sinó que són els espais i els objectes els que em miren a mi i m'interpel·len. Vaig atresorant les imatges d'aquests llocs banals, als quals per alguna raó, que se m'escapa, em sento connectada i als quals no tracto d'imposar cap relat o sentit. Fragments de realitat que s'acaben convertint en transmutació i escenari silenciós del meu univers emocional. Captar aquests instants fugaços, que gràcies a la fotografia es tornen infinits, és la meva manera de cartografiar l’invisible.

Patricia Chomón

Formada com a fotògrafa en el Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya, coordina el taller de fotografia des del 2011 en el centre d'art TPK Art i Pensament Contemporani. Prèviament es va llicenciar en Filologia Portuguesa; aquesta base lingüística i literària ha estat clau en la seva manera d'entendre la fotografia. El seu principal eix de treball és explorar la capacitat poètica de les imatges per a representar o evocar l'intangible, a través del concret i visible.

www.patriciachomon.com

‘Imprevist’ de Lupe Fuster

Centre Cultural Collblanc – La Torrassa - Carrer Mare de Déu dels Desemparats, 87

Inauguració 10 abril a les 19h

10 d’abril - 10 de maig de 2024

La recuperació del present és tota una aspiració utòpica. Guadalupe Fuster utilitza els seus processos personals on la improvisació li funciona com una espècie de meditació en la qual s'obren les portes d'un present disposat a rebre el que apareix. La mateixa improvisació que avui es practica en diferents espais artístics: en la música amb el "free jazz", la dansa, la performance; en el treball de l'artista li permet construir innombrables composicions amb aiguades. En tot el seu procés està integrat el fer manual amb el pensar i el sentir. L'artista ens regala, en definitiva, afirmacions alliberadores que podem extrapolar a qualsevol àmbit de l'experiència humana, no sols en l'artística.

Lupe Fuster

Lupe Fuster va arribar a TPK amb el mateix anhel que molts veïns: trobar un lloc on perfeccionar les seves habilitats en el dibuix i la pintura. No obstant això, com succeeix amb molts altres, el veritable impuls que la guia és la necessitat d'utilitzar l’expressió visual com a refugi, com una manera de connectar amb el món interior i trobar-hi un lloc de pertinença. Aquest món intern, sense cap mena de dubte, influeix profundament en el seu entorn extern.

Fins al dia d’avui ha participat en nombroses exposicions col·lectives, tant dins com fora de la ciutat, i aquesta mostra al Centre cultural Collblanc - La torrassa  és la seva primera exposició individual.

‘Giroscopi’ de Federico Sancho

Centre Cultural Bellvitge - Gornal - Espai Subsòl - Plaça de la Cultura, 1

11 d’abril - 10 de maig 2024

El giroscopi és un dispositiu mecànic que serveix per mesurar, mantenir o canviar l'orientació a l'espai d'algun aparell o vehicle. Al igual que la baldufa, és a través del moviment de rotació com equilibra el seu eix en entrar en contacte amb altres forces que alteren la seva estabilitat. 

Seguint la mateixa lògica, aquesta exposició proposa un recorregut sense rumb basat en la intuïció on cada obra generarà un moviment a l'espectador que li farà traçar el seu propi trajecte, equilibrant les forces externes amb la pròpia subjectivitat. Una instal·lació artística que fa referència a l’equilibri, el moviment o la orientació i posa en valor el ball existent entre el nostre punt de vista -posició- i la realitat que el món ens ofereix.

Una experiència gràfica, pictòrica i escultòrica, acompanyada d'una instal·lació sonora a càrrec de David Dorado, actuació en directe el dia 20 d'abril.

Federico Sancho

Artista visual multidisciplinari i agitador cultural. Des de 2004 viu i treballa a Barcelona. Ha cursat estudis en arquitectura, escultura i gravat. Utilitza multitud de recursos artístics en el seu afany per deconstruir la imatge i transformar la narrativa de l'espai expositiu per mitjà del simulacre. La seva obra ha vist la llum en diferents institucions públiques i privades com Fundació J. Llorens Artigas, Calcografía Nacional, Museo Nacional de Artes Decorativas, Circulo de Bellas Artes de Madrid, Museu d'Art Modern de Tarragona entre altres. Forma part de l'equip tècnic audiovisual de la Filmoteca de Catalunya. Fins ara, ha sabut compaginar el seu propi imaginari gràfic, escultòric i audiovisual, amb la gestió de projectes culturals, cicles de cinema, festivals d'arts escèniques, música i audiovisuals, fomentant un esperit crític i obert.

www.federicosancho.net

David Dorado

David Dorado es mou entre la música, el so i la paraula per explicar històries.

Multiinstrumentista i compositor, ja fa temps que  ha anat ampliant el seu horitzó narratiu incorporant enregistraments de camp, material d'arxiu i disseny sonor als seus treballs, realitzant peces artístiques que van més enllà de la cançó i es relacionen amb l'art sonor i radiofònic, la poesia o altres disciplines artístiques com l'audiovisual, el teatre d'objectes i contextos instal·latius. El seu treball acostuma a ser narratiu o de caràcter conceptual, traspassant els límits imposats per l'estètica de cada gènere i recolzant-se creativament en figures com la metàfora, l'al·legoria o el símbol.

Els seus treballs poden escoltar-se els discos publicats amb els seus diferents projectes musicals (Casa das feras, Malatesta) i els seus treballs radiofònics s'han emès en ràdios o festivals com Tsonami, Oído Medio, Chicharra o Radiophrenia.

‘Las flores no sirven para nada’ de Susi Anechina

Centre Cultural Santa Eulàlia - Carrer Santa Eulàlia, 60

18 d’abril - 30 d’abril

Les flors no serveixen per res.Tan sols ens recorden que hi ha colors, aromes, que es pot festejar ambelles, que són un present delicat, que homenatgen els absents, que ensancoren al cicle de la vida, que adornen, que acompanyen al que dona les gràcies oal qual demana perdó, que distreu la seva cura, que venen del passat ancestralon ni tan sols existíem, que alimenten la memòria guardades en un llibre,que hi ha qui porta el seu nom, que apareixen al costat d'un bressol i d'unatomba, que esquerden l'asfalt, que sorgeixen -miraculoses- després d'incendis i riuades,que creuen territoris sense ales i que recorren camins sense peus, que fanllar, que...Les flors no serveixen per a res.

Text escrit per Ana Ruano

Susi Anechina

Barcelona, 1962. Llicenciada en Belles arts 1987. Ha exercit la docència en instituts d'ensenyament secundari i batxillerat durant més de 30 anys. Ha realitzat, des de 1991, diverses exposicions col·lectives i individuals a Barcelona, Hospitalet i Lisboa. Des de 2022 desenvolupa la seva activitat artística en el taller de G-print de gravat al Tpk, on ha gestat i realitzat part dels treballs que componen el projecte "Les flors no serveixen per a res".

Instagram: @mjanechina

https://susianechina.blogspot.com/

Ruta de les Festes de primavera del TPK

20 d’abril del 2024

Una passejada d’exposicions i accions per L’Hospitalet.

Artistes del TPK ens proposen una passejada per a visitar les exposicions en quatre centres culturals de L’Hospitalet a través d'una ruta que et permetrà, durant el recorregut,  gaudir d'actuacions de poetes, música experimental, cultura popular i visites a espais emblemàtics dels barris. Veurem les exposicions de les artistes del TPK i entre les diverses parades, descobrirem les intervencions musicals i performatives sorpresa, hauràs de formar part de la ruta per descobrir-les!

 

L'activitat serà el dia 20 d'abril durant el matí. Pots començar la ruta en qualsevol dels centres en els horaris descrits a continuació:

 

Programa:

 

10:00h 

CC Bellvitge

Plaça de la Cultura, 1

 • Visita a l’exposició ‘Giroscopi’ de Federico Sancho

 • Activació de la instal·lació audiovisual dintre de l’espai amb actuació en directe de David Dorado

 

Actuacions en trànsit sorpresa que acompanyen la ruta fins a Auditori Barradas.

 

11:00h

Auditori Barradas

Rambla Just Oliveras 56

 • Visita guiada a l’exposicó ‘La ciutat amagada’ amb l’artista Patricia Chomón

 • Porta la teva càmera o telèfon i Patricia Chomón et donarà uns tips per enregistrar els moments festius de la ruta.

 

Actuacions en trànsit sorpresa que acompanyen la ruta fins a CC Collblanc.

 

12:00h

CC Collblanc - La torrassa

Carrer Mare de Déu dels Desemparats, 87

 • Visita a l’exposición ‘Imprevist’ de Lupe Fuster

 • Concert Tepekalesound amb Alba Salinas (viola), Morgana Sánchez (cello), Pau Hormias (violí) i Ismael Berbel (cello)

 • Actuació Ander Draw de TRUE a la porta del CC Collblanc

 

Actuacions en trànsit sorpresa que acompanyen la ruta fins a CC Santa Eulalia.

 

13:00h

CC Santa Eulalia

Carrer Santa Eulàlia, 60

 • Visita a la exposició ‘Las flores no sirven para nada’ de Susi Anechina

 • Ens sumem a la festa que organitza CC santa eulalia

federico sancho.png
Patricia recorte.png
lupe fuster.png
david dorado_edited.jpg
susi anechina.png

Organitza

CC Bellvitge, Auditori Barradas, CC Collblanc - La torrassa,

CC Santa Eulalia i TPK Art i Pensament Contemporani​

 

Gestió i comunicació TPK

Diego Tampanelli, Montero & Pisuerga, Joan Pallé i Marta Frisco.​

 

Fotografia cartell

Carmen Mayor

bottom of page