top of page

TREMENDOS BOLEROS

El poder de las mujeres y del amor diverso en la música antillana

Històries i selecció musical: Alejo Flórez - Tremendo DJ

 

Una selecció de relats i cançons que destaca el protagonisme de les dones i les persones diverses en la música antillana, especialment en el gènere bolero. Compositor_s, intèrprets i històries seran evocades en aquesta audició que també evidencia el masclisme i la violència en les lletres. 

 

Vine a escoltar amb sentit els bells ritmes del Carib, coneixent el seu origen i reconeixent les vides dels qui van compondre i van interpretar aquestes músiques.

 

Data

25 de març del 2024 a les 19.30h

ALEJO FLÓREZ “TREMENDO DJ”

 

 

 

 

 

Comunicador i promotor cultural colombià, dedica el temps al seu “Costat B” de la vida, a la divulgació de la història i dels gèneres musicals afroantillanos. Aquest caleño, resident a Bogotà, amb les seves audicions musicals, presencials i virtuals, propicia un espai per a la trobada amb l'escolta activa de les més bufones cançons de ritmes del gran Carib, que es presenten amb anècdotes i rareses que recuperen la història de l'escena musical llatinoamericana del segle XX.

 

Al 2015, va dirigir i va conduir el programa de música del Carib “A moure el mambo”, en Ràdio Diversia, emissora virtual bogotana LGBTI, amb el qual li donava una mirada a la diversitat sexoafectiva en la música antillana (https://go.ivoox.com/rf/5318938).

En 2020, juntament amb un grup de amigxs va dirigir i va conduir un espai a través de la plataforma Zoom denominat “Tremends Boleros” amb el qual va consolidar un espai per a la trobada i la cura a través de la música, durant la pandèmia, per al rescat i valoració de la memòria musical llatinoamericana.

 

Tremendo DJ ha estat convidat a realitzar audicions musicals amb històries de la música en espais culturals, llibreries, bars i festivals literaris, a Bogotà i Cali; entre les quals es destaquen a Bogotà la “Presa Rosa 2023” - Cinemateca de Bogotà, la Biblioteca Virgili Barco, el Festival de Literatura “Senti, miri, llegeixi”, el Festival Balla Bolero.

En l'actualitat, mensualment, programa una “Noche de Tremendos Boleros” en el Bar de Vins, i “Històries de grans Orquestres de la Música afroantillana” en el Libro- Bar El establo de Pegaso, tots dos llocs seu de tertúlies literàries en el sector de La Candelaria a Bogotà.

 

Addicional, a la seva afició per la música, Alejandro Flórez ha treballat en comunicació estratègica, implementació de polítiques públiques i gestió de projectes en el sector cultural i social, a nivell nacional i a la ciutat de Bogotà, amb experiència en processos de gestió de la comunicació, la mobilització social en salut i les pràctiques artístiques, en entitats públiques com a privades.

 

Té estudis i postgraus a nivell nacional i internacional en cooperació cultural, gestió de xarxes institucionals, governabilitat i gestió pública. Va ser per deu anys professor càtedra en l'Especialització en gerència i gestió cultural de la Universitat del Rosari. En l'actualitat s'exerceix com a Coordinador del Projecte Museu Afro, en el Museu Nacional de Colòmbia.

Instagram: @eltremendo_dj              

Spotify: @tremend_dj

Organitza

Victoria Eugenia Rivera Toro

Col·labora

TPK Art i Pensament Contemporani

IMG_9444 - Foto Cindy Muñoz Sánchez _cin
bottom of page