top of page

TROBADA IDENTITATS:

Cada individu constitueix una obra en si mateix

 

23 de novembre

18h

TPK proposa endinsar-nos en una recerca que busca abordar la complexitat de conviure creant zones de contacte, espais de creació i de comunicació, on puguem aportar des de la nostra diferència per a permetre que la nostra singularitat ofereixi una visió més rica de la vida i de l'art.

Habitem en un espai fronterer, que està compartit i dividit, vivint a costa de friccions que encoratgen el nostre tracte amb la gent, que a vegades semblen molt properes i a vegades molt llunyanes, a nivells d'entendre'ns en aspectes com ara: el gènere, l'amor, el cos, la sexualitat, la religió, els costums, les tradicions, els valors, etc.

 

Aquestes persones són les que constitueixen el canviant món en el qual vivim: joves, treballadors/es, turistes, refugiats/des, immigrants, artistes, alumnes, etc., personalitats que estan en constant moviment, però que alhora són els nostres veïns, les nostres companyes de feina i, fins i tot, familiars.

 

L'equip de TPK dissenya una bateria d'activitats perquè el centre sigui un espai fèrtil per a l'intercanvi entre participants, en el qual es poden compartir projectes, intuïcions, processos creatius i experiències sota la premissa que cada individu constitueix una obra en si mateix i la vida es pot considerar una composició artística global.

Quines van ser les llavors d’aquesta proposta?

 

D'una banda, les activitats que vam realitzar durant el 2021 sota l'epígraf d'UTOPIA i en les quals ens vam proposar objectius com ara:

 

  • Construir un terreny artístic que fomenti formes inclusives de suport i cura mútua.

 

  • Oferir espais acollidors per a audiències diverses i grups convidats, generant projectes fets en col·laboració.

 

  • Facilitar la connexió humana com a estratègia primordial que ens permeti explorar la identitat pròpia i com ens veiem els uns als altres.

 

  • Promoure formes alternatives de compartir coneixements i crear consciència.

 

  • Contribuir a millorar la societat, equilibrant les posicions de dones i homes.

 

I, d'altra banda, una trajectòria de més de quaranta anys durant la qual el TPK ha anat mantenint dos objectius prioritaris en el seu treball:  

 

  • Poder fer costat a artistes emergents, i professionals de l'àmbit artístic en totes les fases del procés de producció de les arts visuals i proveir dels mitjans per a poder participar i connectar amb els circuits professionals artístics.

 

  • Activar projectes de sensibilització dirigits a totes aquelles persones que, sense tenir necessàriament un coneixement previ de l'art contemporani, vulguin adquirir les eines necessàries per a la seva comprensió.

La nostra proposta consisteix a apropiar-se del llenguatge del màrqueting comercial publicitari per confeccionar una sèrie de cartells amb l'intenció específica de "vendre", ja no un producte comercial, sinó una consciència. Un intent de subvertir elements de comunicació de la societat de consum com a vehicle de la nostra pròpia ètica personal.

Agafem el cartell com un eix inspirador del projecte, però no com a única manera de participació.

Perquè el cartell? 

 

  • La història del cartell ha estat sempre molt lligada al moviment i a la realitat de les ciutats, com un fidel reflex de la realitat social, política i cultural en la qual estan submergits tots els seus habitants.

 

  • El cartell és una manera d'expressió que abans de res necessita el contacte directe amb les persones. Estan dirigits a un públic que en realitat desconeixem, tothom pot ser un possible públic. Per tant, la persona creadora ha de ser conscient que les seves decisions a l'hora de crear una peça, arribaran a tota una societat plural i diversa.

 

  • Al TPK, com a institució que des de fa més de 40 anys treballa immersa en un territori multicultural, canviant i heterogeni, com són els barris de Pubilla Casas i Torrassa de L'Hospitalet, hem vist, any rere any, que les disciplines artístiques són respectades per la majoria de la població, i conformen un punt de trobada en el qual el treball de mediació es veu facilitat. L'art crea actituds d'obertura, de proximitat i d'interès per l'altre.

bottom of page