MITO collective
Xerrades actives sobre les condicions laborals i de vida dels artistes
El procés de professionalització d'un artista visual implica, entre moltes altres coses, posar en marxa estratègies per a aconseguir "introduir-se i mantenir-se" en el circuit de l'art, forjar relacions professionals, millorar les condicions del seu treball, establir sinergies amb altres professionals de la cultura, etc.
Amb aquest objectiu, hem creat un espai de xerrades actives que obren un procés mitjançant el qual una persona amb experiència comparteix el seu esdevenir vital i professional en un conservatori obert amb la comunitat d'artistes del TPK.
En aquesta ocasió TPK convida Enrique Baeza, Quim Bonastra i Joan Deulofeu integrants del MITE COLLECTIVE. Els artistes ens comptarán les seves experiències professionals durant la seva participació en l'última biennal de Venècia i coneixerem les seves trajectòries professionals dins de l'art.
MITO Collective va presentar la peça "ÉS LA MEMÒRIA UN ALGORISME?" Durant la 60a Biennal de Venècia en @tolettalibreria comissariada per @gio.cicutto i @semeraro951.Aquesta mateixa instal·lació ja havia estat exposada al TPK durant l'any 2023.
"LA MEMÒRIA se submergeix en l'oceà de la desinformació. La diversitat de fonts, xarxes socials, intel·ligència artificial i algorismes han canviat la forma en què construïm, preservem i entenem la realitat. LA MEMÒRIA és una brúixola, una màquina tragamonedas, un oracle electrònic... que s'ofereix com un ens amb el qual interactuar, obsequiant als usuaris de la màquina una part d'una obra artística."
Els artistes ens explicaran les seves experiències professionals durant els dies de la presentació del seu treball a Venècia i ens faran conèixer les seves trajectòries professionals dins de les arts.
Dates i horaris
Divendres 20 de setembre del 2024 de 18hs a 19:30
Lloc
TPK Art i Pensament Contemporani
Av. Josep Tarradellas i Joan, 44, 08901, L’Hospitalet
Us animem a venir de manera sostenible:
Metro L1 L9 Torrassa
Autobussos L16 i M12, Rosalía de Castro - Terra Baixa
Bicicleta fins a Av: Josep Tarradellas i Joan 44
MITO COLLECTIVE
MITO COLLECTIVE està format pels artistes Enrique Baeza, Quim Bonastra i Joan Deulofeu.
www.mito.tv / @mito.collective
Enrique Baeza
(Barcelona, Spain, 1972)
enriquebaeza.com / @enriquebaeza_
Enrique va estudiar literatura hispànica, comunicació i arts escèniques. El seu treball artístic grava al voltant del seu lema “Reality is Spam” que adquireix un sentit tècnic i lingüístic especial en l'actual auge d'Internet, amb totes les plataformes, mitjans i dispositius que proliferen transfigurant, al final, la comunicació entre persones. Les seves obres d'art públic han aterrat a més de 50 ciutats de tots els continents. La seva exposició i les seves actuacions es mostren a Europa, Àsia o Amèrica: al Surface Conversion Project de Nova York, a l'Art-Basel de Miami, a la Biennal d'Istambul, al CCE Miami, al Café de las Voces de Dora Garcia, al Fundacio Brossa o a l'Absolut Art. Enrique ha realitzat Retrats de paraules a artistes com Bruce LaBruce, Antoni Muntadas o Pere Portabella.
Quim Bonastra
(Lleida, Spain, 1973)
quimbonastra.net / @quimbonastra
Doctor en Geografia Humana per la Universitat de Barcelona, Quim és professor a la Universitat de Lleida (UdL). La seva recerca abasta temes relacionats amb el control dels espais des de diferents perspectives: l'històrica, la geogràfica, l'educativa i l'artística. Ha publicat diversos llibres, articles i capítols sobre aquests temes. Quim és membre de l'Espai Hibrid de la UdL, dedicat a desenvolupar cursos i a investigar sobre l'aprenentatge a través de l'art. Recentment, comissaria exposicions d'art contemporani relacionades amb la cartografia i l'espai.
Joan Deulofeu
(Mont-Ras, Spain, 1990)
joandeulofeu.com / @jdeulofeu
Joan és llicenciat en Educació, especialitzat en didàctica musical i fotografia, i Màster en Investigació Artística. El seu camp de recerca se centra en dos centres: el primer gira entorn del territori, el paisatge i les seves relacions amb les identitats individuals i col·lectives. L'altre nucli s'estableix sobre la relació entre la música i les imatges, sobre com les dues contradiuen i complementen alhora. Aquestes exploracions troben la forma com a projecte artístic amb la fotografia, en la seva definició més àmplia, com a essència de la seva producció.
Organitza:
TPK Art i Pensament Contemporani