top of page

Dibuix del natural al TPK

Impartit per Teresa Gómez Martorell

 

Després de la pràctica de dibuix d’animals, continuem amb les sessions de dibuix al natural. En aquestes sessions ens centrarem en el dibuix de figura humana a partir.

 

Per als artistes, dibuixar és descobrir. L’acte de dibuixar força a l’artista a mirar l’objecte que tenim al davant. A l’ensenyament del dibuix, és un lloc comú dir que el més fonamental és el procés específic de mirar. Una lína, una zona de color, no és realment important perquè registra allò que s’ha vist sino pel que ens portarà seguir veient.

John Berger, Sobre el dibujo Ed Gustavo Gili, Barcelona

 

Hem d’aprendre a veure qualsevol objecte tal com és i saber trobar la seva estructura interna.

Una cosa és com veiem el nostre entorn i l’altre, el que sabem de les coses, que moltes vegades contamina la nostra visió a l’hora de dibuixar del natural.

Programa:

Sessió 1: Dibuix de figura human

Sessió 2: Dibuix de plantes i vegetals

En aquestes dues sessions, reprendrem el dibuix al natural i treballarem diverses tècniques per

a fer esbossos: línia de contorn cega, contínua; línia de gargot, línia estructural, taca, espai

negatiu/possitiu entre altres.

Data:

Dies 13 i 14 de desembre de 2023

Materials:

Un Bloc (DIN A 4 com a mínim), rotuladors calibrats o bolígraf; llapis, grafit B2 o similar, carbonets/llapis Conté. No porteu goma!!!!

Teresa Gómez Martorell

Teresa Gomez Martorell.png

Teresa Gómez-Martorell és una artista visual nascuda a Barcelona. Va obtenir el seu MFA a SMU, Dallas, EUA i anteriorment va obtenir el seu BFA (Llicenciada) per la Universitat de Barcelona. Va continuar els seus estudis de gravat a l'Atelier 17-Contrepoint de París, França.

Ha treballat com a instructora i mestra impressora a Flatbed Press, Austin, EUA.

Ha impartit classes de gravat i llibres d'artista a diverses escoles d'art dels Estats Units i Espanya, com ara Taller dels Pellaires, Murtra Edicions, El Calotipo, Tarrant County College, Fort Worth, Oil and Cotton entre elles.

Ha participat en mostres d'art nacionals i internacionals. La seva obra d'art s'ha exposat a PrintTx al Museum of Printing History, Houston, l'IPCNY, l'Austin Museum of Modern Art i el Museu Molí de Paper de Capellades.

 

"Explora la naturalesa i les seves relacions amb els éssers humans a manera de diari personal. Comença els seus projectes registrant alguns objectes naturals trobats a través d'anotacions, notes, esbossos i quaderns. Una vegada en el paper es reorganitzen per a donar formes a noves narratives."

www.teresagomezmartorell.com

Logo instagram.png

Projecte Visualitats Contemporànies

El laboratori de visualitats contemporànies és un espai de formació per a artistes professionals i ciutadans que volen abordar temes de reflexió com ara Què és el contemporani?, Cultura visual i feminismes, El consum de la imatge, Identitat Cultural, etc. Aquestes activitats es complementen amb formacions d'artistes convidades, espais de creació, trobades i intercanvis. També inclouen un programa d'activitats anual creat per als ciutadans que desitgin introduir-se en la teoria i la pràctica de les arts visuals mitjançant l'exploració individual i col·lectiva, la producció creativa i la interpretació crítica. 

bottom of page