top of page

Laboratori de realització de retrat documental cinematogràfic

Duo Doc és un mini-taller de realització documental de retrats en binomi on es fomenta la col·laboració entre els membres del duo. Això no només enriqueix les habilitats tècniques, sinó que també obre portes a noves perspectives i estils. Descobreix com treballar juntxs pot desbloquejar la creativitat i portar les imatges a un nivell completament nou.

No es requereix coneixement previ.

Programa:

Sessió 1: Dilluns 30 d’Octubre de 18h a 20h

Guiant-nos per algunxs dirextorxs referents del cinema documental analitzarem alguns retrats fílmics, coneixent diferents llenguatges audiovisuals. Després formarem binomis i ens proposem realitzar un retrat fílmic d'un altre artista. Un exercici teatral permet a cada binomi conèixer-se una mica millor entre ellxs i de comprendre quin aspecte de la creació artística de l'altra persona volen representar en el retrat. En aquest procés l'important és que cada duo trobi la seva pròpia manera de parlar de l'altre / fer parlar l'altre de si mateix i de la seva creació. Aquesta primera trobada acaba amb la realització en un mini storyboard orientatiu per a cada rodatge.

 

Sessió 2: Dilluns 11 de Desembre de 18h a 20h

Acompanyaré els binomis en el seu procés de creació, resolent dubtes tècnics o conceptuals. S'utilitzarà la tècnica del in-camera-editing. Això vol dir: en lloc d'editar els plans de la pel·lícula després del rodatge, es filmen les seqüències en estricte ordre d'aparició i amb tots els elements sonors i gràfics inclosos en el pla filmat.

 

Sessió 3: Dilluns 18 de Desembre de 18h a 20h

Les peces audiovisuals resultants es visionaran durant una nit de pica- pica en el TPK. Cada retrat pot servir a cada artista retratat per a la seva promoció personal i podrà igualment ser distribuït en la pàgina web del TPK.

Preu:

Laboratori gratuït obert al barri

Irina Warner

Irina Warner.png

Irina Warner va estudiar Belles arts en la UB (Barcelona) i va obtenir un màster en cinema documental en AMU, Marsella (França).

En 2020 va realitzar el seu primer curtmetratge documental: «Revivre le printemps» que forma part de diverses col·leccions (arxivo Hamaca, tënk, film-documentaire..).

Treballa de manera independent com a documentalista, ajudant de direcció/producció, editora, fotògrafa, il·lustradora, animadora i tallerista amb directors, productores i museus a França, Espanya i Alemanya. Com a artista visual i cineasta, el seu treball explora narratives que permeten representar la memòria i estratègies de resistència, buscant altres sensibilitats, mirades i formes de convivència.

www.irinawarner.com

Logo instagram.png

Projecte Visualitats Contemporànies

El laboratori de visualitats contemporànies és un espai de formació per a artistes professionals i ciutadans que volen abordar temes de reflexió com ara Què és el contemporani?, Cultura visual i feminismes, El consum de la imatge, Identitat Cultural, etc. Aquestes activitats es complementen amb formacions d'artistes convidades, espais de creació, trobades i intercanvis. També inclouen un programa d'activitats anual creat per als ciutadans que desitgin introduir-se en la teoria i la pràctica de les arts visuals mitjançant l'exploració individual i col·lectiva, la producció creativa i la interpretació crítica. 

bottom of page