top of page

Generar arxius audiovisuals

Un taller de Marta Frisco

En aquest taller explorarem com aprofitar al màxim els dispositius mòbils i càmeres per a capturar processos creatius, obres i esdeveniments artístics.

Les sessions estan dissenyades per a brindar-te les eines necessàries per a crear arxius audiovisuals i explorar el món de la creació audiovisual de manera innovadora i creativa.

 

Defineix un propòsit audiovisual i adquireix els coneixements essencials d’enregistrament d’imatges que et permetran generar imatges de més qualitat i pràctiques!

Horaris:

Primera sessió: 9/04/24 de 18h a 20h

Segona sessió: 16/04/24 de 18h a 20h

Tercera sessió: 23/04/24 de 18h a 20h

Contingut de les sessions:

Al llarg de tres sessions, ens submergirem en els següents temes:

 

Sessió 1: Dispositius Mòbils

- Definició del Propòsit de l'Arxiu Audiovisual: Abans de començar a gravar, és crucial establir què volem capturar, per què ho fem, per a qui i on s'utilitzarà. Des d'obres artístiques fins a esdeveniments socials, cada detall importa. Definirem l'objectiu general per a orientar les nostres gravacions de manera efectiva.

- Aplicació d'objectius a cada Pla: Cada pla ha de ser acuradament considerat. Aplicarem les preguntes fonamentals per a assegurar-nos que cada presa tingui un propòsit clar i estigui alineada amb els nostres objectius.

- Nocions Bàsiques de Gravació, Il·luminació i So: Aprendrem tècniques bàsiques per a millorar la qualitat de les nostres gravacions. Des de la durada adequada dels vídeos fins a la importància de la il·luminació i el so, cada aspecte contribueix a una producció reeixida.

- Pràctica: Posarem en pràctica l'après gravant la mateixa acció de dues maneres diferents, preparant un vídeo horitzontal per a YouTube i un altre vertical per a transmissió en viu.

 

Sessió 2: Càmeres

Explorarem els elements clau del triangle de la càmera, incloent-hi la velocitat d'obturació, ISO i exposició:

- Velocitat d'Obturació i Format de Gravació: Entendrem la importància de triar el format de gravació adequat (PAL o NTSC) i com ajustar la velocitat d'obturació en conseqüència per a evitar problemes d'il·luminació.

- ISO i Exposició: aprendrem a ajustar l'ISO de manera òptima per a evitar soroll en la imatge i assegurar-nos d'una exposició adequada.

- Estabilització i Durada: discutirem diverses tècniques d'estabilització i la importància de mantenir la durada dels plans el més curt possible per a mantenir l'atenció de l'espectador.

- Pràctica: enregistrarem 3 espais diferents ajustant les nostres càmeres als requisits tècnics necessaris per a cada situació i buscarem fer tipus de plans diferents i creatius.

- Es donaran directrius per una pràctica voluntària el 20 d’abril d’enregistrament de la Ruta de les Festes de primavera del TPK

 

Sessió 3: revisió i organització d’arxius

En aquesta última sessió revisarem el material enregistrat a la Ruta de les Festes de primavera del TPK i comentarem les experiències durant la gravació per tal de resoldre dubtes.

Aprendrem també a com organitzar els arxius enregistrats de manera efectiva i professional per preparar-ho per a una edició amb ordinador.

Materials:

Per a la primera sessió cal portar un dispositiu mòbil que permeti enregistrar vídeos. 

 

A la segona sessió l’òptim és portar una càmera que gravi vídeo, ja que treballarem amb la configuració de la càmera. Així i tot, si algú no disposa d’una càmera, també pot assistir a aquesta sessió amb un telèfon mòbil per realitzar la pràctica.

Marta Frisco

Marta recorte.png

Artista audiovisual, especialitzada en direcció, edició i postproducció.

Ha experimentat també amb la fotografia, el gravat, la serigrafia, l'esmalt al foc i la joieria.

 

Graduada en Cinema i Televisió per la Universitat Ramón Llull de Barcelona. Cum Laude en Teoria de la Comunicació Audiovisual. Especialització en DAMS Cinema per la Universitat de Bologna a Itàlia. Monogràfic Esmalt al foc, experimentació II a l'Escola Superior de Disseny i Art Llotja de Barcelona. Ha complementat la seva formació amb cursos d'especialització en Correcció de Color, Tècniques d'Il·luminació, Edició de So i Gestió i Comissariat d'Exposicions.

 

Les seves obres audiovisuals han estat projectades a diferents festivals de cinema i plataformes internacionals: VIZANTROP v Beogradu (Belgrad), DOKUDOC Documentary Film Festival (Maribor), FEKK Short Film Festival (Ljubljana), Women in Focus (California), Weather.com (Nova York), Festival FLUX (Barcelona).

 

Des del 2016 és membre d'Arts Can Batlló on co-gestiona i dinamitza activitats culturals com la FAI - Fira d'Art Independent - o Let It Beat Barcelona Afrobeat Festival. Al 2021 es vincula amb el TPK impartint tallers de cinema i gestionant la comunicació del centre.

www.martafrisco.com

Logo instagram.png

Organitza

TPK Art i Pensament Contemporani

bottom of page