top of page

Laboratori d'escultura en fang

Modelatge d'un cap

Al gener del 2024, l'artista Mario Pérez de Zabalza compartirà durant 10 dies els seus coneixements sobre escultura. Les artistes residents de TPK, amb ajuda d'una model, crearan un bust d'argila. 

Representar a una persona per mitjà de l'escultura és una de les tasques més complexes a les quals s'enfronten els escultors. Cada detall requereix un minuciós treball de destresa i el domini d'una tècnica que ha evolucionat des de l'Antiguitat. Mario ensenyarà a les paticipants conceptes bàsics d'anatomia del cap de l'ésser humà, com prendre les primeres mesures, la importància de l'expressivitat en la mirada i el gest de la boca, el pèl i a la resta de trets facials. Amb aquesta inoblidable experiència comencem el nostre cicle de tallers 2024 de Visualitats Contemporànies.

Materials:

Argila o terracota.

Una armadura amb un plançó central per a sostenir el pes de l'obra.

Escuradents de diferents formes i grandàries per a ajudar-nos principalment amb els detalls.

Un plat giratori per a treballar la figura des de diversos punts de vista.

Polvoritzador d'aigua, draps, bosses de plàstic.

Preu aproximat dels materials 50€.

Els materials estan a càrrec dels participants

Horaris:

16,17,18,22,23,24,25,29,30 de gener del 2024 de 18 a 20h.

Preu: Si ets artista resident o alumne del TPK el taller està inclòs a la teva quota mensual. En cas contrari el taller té un cost de 50€ (més els materials)


Les places són limitades a 10 persones.

Mario de Zabalza

Foto mario_edited_edited.png

«Des que tinc raó dibuixo. Continuaré fins que la perdi.»

 

Navarrès. Tot apuntava que seria percussionista, però en els últims anys del conservatori, vaig començar paral·lelament un grau superior d'arts aplicades a l'escultura. Grans moments amb grans mestres. Vaig aprendre l'ofici. Vaig començar a contagiar-me d'aquell aire.

Vaig rematar el cicle amb una beca Leonardo a Itàlia, on al costat de tres persones més vam conduir una exposició oficial en homenatge al 150 aniversari de la unificació d'Itàlia, que constava d'un gruix considerable (64 busts de generals, revolucionaris... etc que van fer possible tal acció). La creació no podia frenar-se i l'oportunitat finalitzava, així que vaig sol·licitar al meu cap un contacte per a treballar amb el benvolgut marbre de Carrara a Pietrasanta.

L'any 2018 vaig obtenir el títol de llicenciatura en Belles arts en la Universitat de Barcelona en l'especialitat d'escultura.

https://mariodezabalza.wordpress.com/

Logo instagram.png

Projecte Visualitats Contemporànies

El laboratori de visualitats contemporànies és un espai de formació per a artistes professionals i ciutadans que volen abordar temes de reflexió com ara Què és el contemporani?, Cultura visual i feminismes, El consum de la imatge, Identitat Cultural, etc. Aquestes activitats es complementen amb formacions d'artistes convidades, espais de creació, trobades i intercanvis. També inclouen un programa d'activitats anual creat per als ciutadans que desitgin introduir-se en la teoria i la pràctica de les arts visuals mitjançant l'exploració individual i col·lectiva, la producció creativa i la interpretació crítica. 

bottom of page