top of page

¿Por qué miramos a los animales?

"Los ojos de un animal cuando observan al hombre tienen una expresión atenta y cautelosa. El mismo animal puede mirar a otra especie del mismo modo. No reserva para el hombre una mirada especial." 

John Berger “¿Por qué miramos a los animales? 1977

 

Els animals han format part de la nostra vida en molts aspectes. En algunes civilitzacions han estat deificats i les seves imatges formen part del nostre imaginari. En altres, son un membre de la família o ens ajuden en moltes tasques. Però com a fet comú, tenim la fascinació en com els veiem.  

Dibuixar animals és un repte a l’hora de representar-los, ja que es mouen contínuament i no tenen aquesta consciència d’ésser vistos amb fascinació. En aquests proposta ens endinsarem en el dibuix de representació a partir dels esbossos, el dibuix de contorn i la retentiva i així capturar l’essència del seu moviment per tal d’emportar-nos una part de la seva essència. 

Horari:

23 d'Octubre del 2023

Dilluns de 17h a 20h

Preu:

Laboratori gratuït obert al barri

Teresa Gómez-Martorell

Teresa Gomez Martorell.png

Teresa Gómez-Martorell és una artista visual nascuda a Barcelona. Va obtenir el seu MFA a SMU, Dallas, EUA i anteriorment va obtenir el seu BFA (Llicenciada) per la Universitat de Barcelona. Va continuar els seus estudis de gravat a l'Atelier 17-Contrepoint de París, França.

Ha treballat com a instructora i mestra impressora a Flatbed Press, Austin, EUA.

Ha impartit classes de gravat i llibres d'artista a diverses escoles d'art dels Estats Units i Espanya, com ara Taller dels Pellaires, Murtra Edicions, El Calotipo, Tarrant County College, Fort Worth, Oil and Cotton entre elles.

Ha participat en mostres d'art nacionals i internacionals. La seva obra d'art s'ha exposat a PrintTx al Museum of Printing History, Houston, l'IPCNY, l'Austin Museum of Modern Art i el Museu Molí de Paper de Capellades.

 

"Explora la naturalesa i les seves relacions amb els éssers humans a manera de diari personal. Comença els seus projectes registrant alguns objectes naturals trobats a través d'anotacions, notes, esbossos i quaderns. Una vegada en el paper es reorganitzen per a donar formes a noves narratives."

www.teresagomezmartorell.com

Logo instagram.png

Projecte Visualitats Contemporànies

El laboratori de visualitats contemporànies és un espai de formació per a artistes professionals i ciutadans que volen abordar temes de reflexió com ara Què és el contemporani?, Cultura visual i feminismes, El consum de la imatge, Identitat Cultural, etc. Aquestes activitats es complementen amb formacions d'artistes convidades, espais de creació, trobades i intercanvis. També inclouen un programa d'activitats anual creat per als ciutadans que desitgin introduir-se en la teoria i la pràctica de les arts visuals mitjançant l'exploració individual i col·lectiva, la producció creativa i la interpretació crítica. 

bottom of page