Exposició fotogràfica Passenger Tales
“Cicatrius”
Exposició de fotografia participativa Passenger Tales: "CICATRIUS" realitzat pel col·lectiu de dones migrants i víctimes de violència de gènere, vinculades a l'entitat "dones pa´lante".
Passenger Tales, és un projecte de mediació i creació artística que utilitza la fotografia participativa, amb l'objectiu de fomentar una transformació en les persones i col·lectius en risc d'exclusió social. Presentem la seva tercera edició amb el col·lectiu de dones migrants i víctimes de violència de gènere. El projecte participatiu es realitza a través de 25 tallers presencials setmanals de 3 hores, durant 6 mesos a l'any. En total amb les tres edicions s'han realitzat 325 hores de tallers de dinamització i acompanyament grupal.
El propòsit d'aquest procés és fomentar i millorar a través de l'assaig fotogràfic, on recuperen emocions i fragments de la seva història personal, reconstruint una narració visual pròpia, on els permet representar d'una manera simbòlica, utilitzant la imatge com a metàfora de les seves pròpies vivències.
El procés creatiu fomenta l'apoderament i la visibilitat del col·lectiu davant la societat, amb una exposició fotogràfica on es mostren els seus resultats. Durant l'exposició es realitzen visites guiades dirigides pels participants, fomentant la sensibilitat i comprensió per a treballar la seva inclusió social.
Aquest projecte és possible:TPK Art i Pensament Contemporani); Ajuntament de L´l'Hospitalet de Llobregat; El districte cultural de L´H; Generalitat de Catalunya; Dones pa´lante; Fundació Impulsa Cultura Catalunya; Visual Korner; APMART (Associació professional de mediadores artístiques) ; Tecla Sala.
Organitza l'exposició: Nuria Prieto i TPK Art i Pensament Contemporani
Inauguració:
Divendres, 17 de novembre 2023:
18.30h
Presentació oficial a la sala d'Actes del Tecla Sala, L´l'Hospitalet de Llobregat
19.30h
Visita guiada per l'exposició amb les participants a TPK Art i Pensament contemporani.
Exposició:
17/11/23 - 12/01/23
Artistes
Fotògrafes/Participants: Melina Flaviana, Elen Arevalo, Chantal, Elisa, Ana i Diana Bedoya.
Directora i dinamitzadora: Nuria Prieto Escuer amb la col·laboració i suport del TPK Art i Pensament contemporani.
Comissariat: Tamara Ianowski.
Nuria Prieto
Nuria Prieto (1984) és fotògrafa documental. Està llicenciada en Fotoperiodisme per la UAB de Barcelona l'any 2009. Des de llavors li neix la necessitat de comunicar a través de les seves imatges sobre aspectes de la condició humana a través d'històries que necessiten ser explicades.
Durant el 2010 cursa diversos seminaris, entre ells destaquem el seminari de Fotoperiodisme amb Gervasio Sanchez. En acabar els seus estudis a Barcelona, es desenvolupa com a Fotoperiodista en "la Informació" periòdic nacional d'Alacant.
Poc després va anar desenvolupant alguns treballs documentals, com a Freelance. Ha recorregut Àsia, Sud Amèrica, països Àrabs i part d'Àfrica. Entre els quals destaquen:
2011Executa el seu primer projecte documental sobre comunitats indígenes a l'Amazones.
Treballa sobre el seu projecte "Discapacitat i sexualitat" a Espanya.2012-2013
Un dels seus projectes més reproduïts i exposats a Espanya, sobre ser vídua a l'Índia. 2014
Inicia un reportatge sobre l'explotació minera d'or a Burkina Faso. 2015
Viatja a Egipte, amb la finalitat de documentar una petita comunitat cristiana al Caire. 2016-2017
Va estar treballant sobre la crisi dels refugiats a Europa. 2018
Inicia un petit reportatge sobre les dones de la lluita lliure a Bolívia.
Projecte participatiu de creació fotogràfica amb persones del col·lectiu dones migrants i víctimes de violència de gènere vinculades a l’entitat “mujeres pa’lante”.