top of page

PERIFERIA, la exposició fotogràfica

La ciutat amagada

En aquesta exposició volem compartir el procés de treball del projecte Perifèria. Una mirada plural sobre els espais perifèrics d'Hospitalet. Un arxiu d'imatges que construeixen un relat particular i alternatiu del nostre territori. Volem posar a la ciutat d'Hospitalet en el centre de les nostres mirades.

 

Enguany en el TPK hem posat el focus a la ciutat d'Hospitalet. Volem construir relats alternatius del nostre territori, que vagin més enllà dels establerts i que es donen per fet sense ser qüestionats.

 

A Fotolab vam iniciar al setembre un projecte col·laboratiu sobre els espais perifèrics d'Hospitalet. En aquest projecte participa un grup de persones molt heterogeni i procedent de diverses disciplines, però que per a aquest laboratori van fer servir la fotografia com a eina de recerca i reflexió. Volíem col·locar a la perifèria en el centre de la nostra mirada.

 

Durant aquests mesos hem compartit passejades fotogràfiques, debats i sessions d'edició de tot el material aportat pels participants. Fruit d'aquest treball s'ha generat un enorme arxiu d'imatges, caleidoscòpic i plural, on cada mirada individual suma. 

 

Hem qüestionat i repensat les idees i estereotips associats a la perifèria, com ens relacionem amb ells i com afecten la nostra manera de mirar la realitat i representar-la. Som molt més permeables a idees preconcebudes i a prejudicis del que en principi ens agradaria admetre, i en aquest taller hem fet un esforç per donar-li la volta a aquests esquemes per a tractar d'entendre les singularitats de la perifèria d'Hospitalet; un espai que sovint es desdibuixa per la seva pròpia essència canviant , es difumina i fusiona amb els territoris confrontants. Interrogant amb les imatges i sorprenent-nos amb la riquesa d'aquests espais.

 

En aquesta exposició compartim aquest arxiu d'imatges i el procés de treball d'aquest projecte que continua creixent i evolucionant.

Horari:

Inauguració el dilluns 29 de gener a les 19 h.

 

Exposició del 29/01/24 al 13/02/24

Artistes:

Alba Rincón

Carmen Mayor

Isabel Dulantzi

Jordi Morreres

Lola Marloy

Nico Bouselles

Reme Domingo

Valle Aguilar

Vicky Rivera

Coordinació del projecte:

Patricia Chomón

Patricia recorte.png

És fotògrafa i professora de fotografia al TPK Art i Pensament Contemporani des de l'any 2011. Es va graduar a l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya i ha continuat complementant la seva formació, realitzant tallers amb alguns fotògrafs destacats del panorama fotogràfic actual (Matías Costa, David Jiménez, Juanan Requena, Enric Montes, Alex Llovet, ...). Prèviament, es va llicenciar en Filologia Portuguesa.

Aquesta base lingüística i literària de la seva formació ha estat clau en la seva manera d'entendre la fotografia; l'interessa explorar les relacions i interaccions entre les imatges per a construir textos visuals i com en aquestes interaccions sorgeixen nous significats i matisos. Concep el seu treball com un procés obert i en constant canvi.

www.patriciachomon.com

Logo instagram.png

Projecte Fotolab

Fotolab és un laboratori teoricopràctic obert al ciutadà i que se centra en proporcionar als assistents les eines i metodologies de la fotografia per a la construcció d'un projecte personal, el seu desenvolupament i la presentació d'aquest.

bottom of page