top of page
230706_CARTEL_la veu humana.png

LA VEU HUMANA

NACHO HERNÁNDEZ

Del 06/07 al 26/07

 

En el quart lliurament, NACHO HERNÁNDEZ, Pintor Fotògraf, Clàssic Contemporani, Realista Simbòlic,ens presenta el seu projecte "LA VEU HUMANA", basat en l'obra homònima de JEAN COCTEAU, en unprocés de-constructiu de la seva identitat i les dels seus models, caracteritzant-los com els personatges del'obra, despersonalitzant corporalitats en jocs d'emocions gràfiques i passions ocultes,exposant solituds, enfrontant pors, materialitzant text, mutilant elements narratius,viatjant a surrealistes ambients de màscares fragmentades, naufragant al costat de VIVIENNE WESTWOOD,metamorfosant interaccions, autoinvestigant-se a través del procés creatiu, reapropiant l'homosexualitatde la trama original, reinterpretant-la com una Pietat Queer Contemporània,exorcitzant traumes personals i establint vincles entre el mitjà i els espectadors, en un viatgecap al més profund de la seva Identitat en Desconstrucció.

 

Prenent com a punt de partida el dibuix que realitza a partir de fotografies preses per aquest,utilitzant com a models persones tant del seu entorn pròxim, fins i tot familiar, com a gent quetroba o coneix pel carrer, organitzant composicions clàssiques, amb una visió subjectiva i personali absolutament actual, per a crear obres en oli sobre tela de gran format, en els quals els personatgesretratats miren sempre a l'espectador i malgrat el realisme formal, tenen un evident caràctersimbòlic. L'artista no pretén reflectir la realitat ni reproduir-la sinó fer-la servir per a representar icomunicar aspectes de la seva pròpia biografia però també la confrontació amb l'espectador. És com simostrant-nos alguns dels seus secrets, les seves culpes i els seus desitjos, busqués exposar també els d'aquells que admiren la seva obra.

 

Dixit.:

"Hi ha alguna cosa de l'artista que mor en acabar amb un treball. L'única manera de continuar viu i donar-te veu és continuar creant. És el nostre MITE DE SISIFO."

 

"El control de la societat sobre els individus no sols s'efectua mitjançant la consciència, sinó tambéen el cos i amb el cos".

 

"No crec que sigui necessari saber exactament el que soc. El més interessant és convertir-se en alguna cosaque no s'és al principi".

nacho_03.jpeg

Performance de Nacho Hernandez.

DATES D'ESDEVENIMENTS DE LA VEU HUMANA

 

Dijous 6 de juliol

OBERTURA DE CICLE

19h:

- Obertura de portes

- NACHO HERNÁNDEZ presenta el seu projecte LA VEU HUMANA

- Per la peformance de les 20h Nacho necessitarà corporalitats per part del públic que estiguin disposadis a participar. ES FARA SERVIR PINTURA, acabaràs tacadi, però és rentable. Esteu avisadis, sigueu puntuals si voleu participar.

 

20h:

- "ACCIÓ/PINTURA" de NACHO HERNÁNDEZ al costat de KARUROSA i SANDROIDE.

- El públic que estigui DISPOSAT A TACAR-SE LA ROBA serà convidat a participar de la intervenció.L'obra intervinguda romandrà en exposició.

 

21h:

- Sopar Sonat, amb pica-pica

- DJ SANDROIDE VULCANA

- BARJAULA TRAVESTÍ DRAG QUEER

 

24h:

- Tancament de portes

Dijous 13 de juliol

BARCELONA MOR

17h: 

- Obertura de portes.

- Desmuntatge del resultat de la inauguració i preparació de l'escena de l'ARTELARRE.

- Muntatge de l'espai d'enregistrament del videoclip i espais per al públic.

18h:

- Intervenció pictòric-emocional de DAVID MIRÁS, reinterpretant les seves sensacions sobre mural.

- Rodatge del projecte "BARCELONA MOR", de TURBOLOVER - NEOBARNA, amb la participació del públic assistent.

* DRESS CODE ALL BLACK amb detalls FLUOR opcionals

21h:

- Sopar Sonat, amb pica-pica

- DJ SANDROIDE VULCANA

24h:

- Tancament de portes

 

Divendres 21 de juliol

TAULA DEBAT, MURAL INCLUSIU, ARTELARRE FINAL

 

19h:
- Obertura de portes
- Visita guiada de NACHO HERNÁNDEZ

 

20h:
- "ACCIÓ/PINTURA" MURAL INCLUSIU. NACHO HERNÁNDEZ intervindrà la pintura juntament amb els cossos nus que participin.

 

21h:
- Taula Debat "SEXUALIZACIÓ i POSTPORN" amb VERONIKA ARAUZO, CHAVO GUERRILLA i ELENA URKO. KARUROSA MURUTIPURE presenta i gestiona els torns del públic.
- Sopar Sonat amb pica-pica (Vicky Rivera)

 

22h: ARTELARRE MUSICAL:
- "PIANOCORE HYPERDRAMA" by LA BOBU
- "JODER PODER" by CAPITANO BARBACONYO
- Sessió DJ de MISS KLITORIX fins al tancament

 

Aquest cicle forma part de CUERPxQUEER'23, el cicle artístic de identitats queer del TPK. 

CUERPXQUEER és un projecte de comunicació de diverses intercorporalitats, l'objectiu de les quals és visibilitzar la nostra individualitat i diversitat, celebrar la nostra especificitat compartint i disseminant, obrint la participació per a crear un espai d'expressió lliure.

 

KARUROSA MURUTIPURE, creadore del projecte, ens porta a CUERPXQUEER en unes jornades en les quals es convidaran exponents de la cultura queer local, identitats que es neguen a encaixar en els sistemes normatius, perquè comparteixin amb nosoltres els seus propis projectes vitals. Una manera de recordar-nos el que ens fa úniques i celebrar-ho.

 

CUERPXQUEER serà diàleg, reflexió, humor, desig, recerca, serà arxiu, creació, art, biografia, un cop sobre la taula, la vida.

 

El projecte es desenvoluparà al TPK en dues fases, una al juny i l’altre al juliol.

Aquest és un espai lliure d'odi i discriminació cap a les persones LGBTQIA+. A TPK tenim una política de tolerància zero respecte a les paraules, accions i comportaments discriminatoris cap a les persones LGBTQIA+. Els sentiments i accions lgbt-fòbiques no tenen cabuda en l'espai i podran ser denunciades en cas que apareguin.

 

Els esdeveniments relacionats amb el projecte CuerpxQueer d'aquesta edició són per a majors de 18 anys.

Més informació Cuerpxqueer

foto carlos.png

Creadore del projecte

KARUROSA MURUTIPURE

Desprès de neixer a Galícia, creixer a Suïssa i evolucionar entre Catalunya i Euskadi, va passar de dir-se Carlos a compartir identitat com a Rosa, per afinalment esdevenir en Karurosa, Murutipure per la multiplicitat de la seva expressió vital.

 

Autori, artivista i amigui, fluïdesa feta persona, posicionant-se com incentivadori de la imaginació i la consciència de las persones que s'apropan a la seva obra, als qui proposa relats delirantment trashglamqueer.

 

Va iniciar la seva carrera artística en el 2013 produïnt i protragonitzant el curtmetratge Sed de Novi@ (la Muerte de Claudette). Desprès d'un estiu ple d'inicis, va començar el rodatge de #13MuertesdeLy, serie web performántica queer lunática rodada en format col•laboratiu en el 2014 entre l'Hospitalet y Barcelona, que va re-estrenar en 2022 com a #13MuertesdeLyRemastered La Pel•lícula, incloent metratge inédit, amb ocasió del primer cicle CUERPXQUEER.

 

www.linktr.ee/l01x

@lo1x

Més informació sobre l'edició CUERPXQUEER 2022

bottom of page