top of page

JUNTAZA VIOLETA 2024

La Juntanza és més que un acte de trobar-nos, és sororitat, és sinergies, unió d'energia creativa i sensorial i espiritual, no és només una acció d'estar juntes, són els destins de dones creadores d'art i pensament per a compartir. Reafirmar-nos com a indivídues i col·lectives.

 

Del 15 de febrer al 13 de març el TPK concentra la seva atenció en difondre el treball de les dones artistes vinculades al TPK per tal de generar trobades i fer-ne difusió. Un espai lliure i feminista, amb trobades mixtes, on es convida a tothom a formar-ne part i compartir.

CALENDARI D'ACTIVITATS:

 

Exposició ‘Blanc’ de Amparo R. Maján

Inauguració el dijous 15 de febrer a les 19h.

Exposició del 15/02/23 al 01/03/23

Presentació de Sandroide TURBOLOVER

amb estrena en exclusiva de BCN MUERE

Divendres 16 de febrer a partir de les 20h

Acompanyament inclusiu

amb Karen Natalia Cuello Florián

De dilluns a divendres de 18h a 19h del 19 de febrer al 12 de març

ConsultArte, del tangible a l'intangible

amb Carla Caríssimi

Dimarts 20, dimecres 21 i dimarts 27

Consultes individuals, concertar cita amb l’artista (+34 695 16 36 13)

Taller de Retrats de dona

amb Teresa Gómez Martorell

Divendres 23 de febrer de 18h a 21h

Laboratori de performance Corbasta Ya!

amb Silvia Antolín Guerra

Dilluns 26, dimarts 27 i dimecres 28 de febrer de 10h a 13h

Taller d’enquadernació

amb Sol Galatro

Grup A: 26.02 de 17 a 19h i 28.02 de 17 a 21h

Grup B: 26.02 de 19 a 21h i 29.02 de 17 a 21h

Jornada d’artivisme

amb Isabel D. Bolaños

Crea de cartells per anar a la manifestació!

Dimarts 27 a les 17.30h

La festa de la Juntanza violeta,

celebrem les dones artistes vinculades al TPK!

Divendres 1 de març:

  • 17h Obertura de portes amb paradetes i inauguració d‘un mural col·lectiu amb retrats de dones, dinamitzat per l’artista Sol Galatro.

  • 17.30h Conversatori amb Victoria Eugenia Rivera Toro sobre el seu paper com a única dona a la producció del documental que es projectarà 'El puto amo de la anarquia'

  • 18.30h Projecció dels documentals Draga Jozica’ de Marta Frisco i ‘Amb veu de dona’ de Montse Convalia. Dos films que ens permetran aproximar-nos a diferents històries de dones actuals per reflexionar sobre la figura de la dona a la societat i les problemàtiques a què ha de fer front.

  • 20h Comencem la festa amb intervencions d’artistes amb un micro obert! També es presentaran els resultats performatius del taller 'Corbasta Ya!' impartit per Silvia Antolín i i es sortejarà una lectura del tarot amb l’artista Carla Caríssimi.

  • 21h Sopar amb les artistes que formen part de la Juntanza Violeta obert a la comunitat.

Anem plegades a la manifestació!

Punt de trobada L1 Metro Torrassa a les 17.30h

Passejada fotogràfica ‘La ciutat amagada’

amb Patricia Chomón (organitza el museu de l’Hospitalet)

Diumenge 10 de març de 11h a 13h

Archive in as Storm II.2

amb Francele Cocco

20 de març 17.30h a 20h

Aquesta Juntanza s'ha organitzat amb un procés de creació col·lectiva

d'un grup de dones artistes del TPK

 

RESUM DELS PROJECTES DE LA JUNTANZA VIOLETA 2024:

Exposició ‘Blanc’ de Amparo R. Maján

Vestir-se és un fet social, d'allí sorgeixen dinàmiques que interactuen en un espai físic, generant pressions i diferenciacions. Durant la pandèmia, i davant el fet de trobar-se sola i confinada, Amparo va iniciar una sèrie de fotos accions performatives amb les quals va buscar transgredir convencions socials en la intimitat per a parlar des de la metàfora del vestit. El vestit, la vestimenta, li serveix a l'artista per a qüestionar-se i replantejar-se els discursos que travessen la pròpia identitat.

Presentació de Sandroide TURBOLOVER

amb estrena en exclusiva de BCN MUERE

El projecte NEOBARNA, és un univers CI-FI, de fantasia futurista post-apocalíptica, distòpica icyberpunk que transcorre a la ciutat de Barcelona, BARCELONA MUERE és una cançó de TURBOLOVER, que pertany a aquest univers.

Acompanyament inclusiu

amb Karen Natalia Cuello Florián

Activitat d'acompanyament per a l'adequació del llenguatge inclusiu en projectes. El llenguatge inclusiu és una forma de comunicació que busca reconèixer i integrar a persones de col·lectius vulnerats o en risc d'exclusió fent servir termes i expressions que reconeixen i respecten aquesta diversitat i evitin la perpetuació de prejudicis. Promovent un llenguatge lliure de discriminació per qüestions de gènere, edat, religió, diversitat funcional, prejudicis ètnics, entre altres.

ConsultArte, del tangible a l'intangible

amb Carla Caríssimi

Carla t'acompanya a investigar el teu inconscient a través del llenguatge simbòlic, per mitjà de la lectura Cartes, quiromància, escriptura connectiva, kinesiologia i constel·lacions Familiars. Un espai de comprensió íntima que ens porta a la creació més autèntica.

Taller de Retrats de dona

amb Teresa Gómez Martorell

Un taller per reflexionar sobre com les dones es representen mútuament, deixant de costat la imatge fotogràfica, retocada, realista per a realitzar una mirada expressiva, experimentant amb nous materials. Començarem amb una breu introducció sobre la representació del rostre humà: les proporcions, estratègies de representació, tècniques de dibuix (carbonet, llapis de grafit, bolígraf-retolador). Posteriorment, ens posarem en parelles i ens retratarem mútuament.

Laboratori de performance Corbasta Ya!

amb Silvia Antolín Guerra

La corbata és una peça masculina sense cap funcionalitat aparent. Malgrat això, el seu origen es remunta al segle XVII. Segles de patriarcat en què aquesta peça evoluciona, però mai desapareix. Llavors, quin sentit té?

Aquest laboratori de performance, és un taller de reconstrucció del símbol fàl·lic que tracta de trencar amb la idea de patriarcat. Partint de la corbata com a objecte a intervenir, cada dona treballarà amb aquest element creant nous diàlegs amb ell. Per a això, l’artista Silvia Antolín proposaré diversos jocs i exercicis performatius que ens portin a crear accions individuals i col·lectives.

El resultat de les accions que sorgeixin d'aquest taller, seran presentades en el festival de performance i el punt de la juntanza violeta.

Taller d’enquadernació

amb Sol Galatro

En aquest taller d'enquadernació de llibreta amb costura secreta belga aprendrem com fer servir l'eina de l'enquadernació per a organitzar i arxivar treballs artístics. Crearem una llibreta de tapa dura amb costura secreta belga, grandària A5 de 50 pàgines, utilitzant materials reciclats majoritàriament.

Curt Documental ‘Draga Jozica’

de Marta Frisco

6’, Eslovènia, 2019

Als seus 67 anys Jožica decideix començar una nova vida, demostrant que mai és tard per a ser lliure. Ens endinsem en una zona rural i molt tradicional d'Eslovènia per descobrir el testimoni de Jožica, supervivent de violència de gènere que vol compartir la seva experiència per impulsar a altres dones a fer el pas de també ser lliures.

Documental ‘Amb veu de dona’

de Montse Convalia

60’, Calonge, 2019

Veure d'on venim, on estem i pensar en el futur. Montse Convalia dirigeix un documental audiovisual sobre la dona, la seva vida vista amb una perspectiva llunyana en el temps. Vint-i-una dones són testimoniatges de com va anar i és la vida de la dona en la nostra societat. El documental mostra les històries de 21 dones de Calonge que parlen sobre el seu passat, l'educació i els valors amb els quals van créixer. Impulsat per l'Associació Junta d'Arbres i amb la direcció de Montse Convalia, la peça vol ser un homenatge a totes les dones del municipi i vol contribuir a recordar totes les històries que elles tenen per explicar.

‘El puto amo de la anarquia’

coproduït per Vicky Rivera del Toro

45’, Cali, Colombia, 2015

Trauma, Hugo Caicedo 1976, Poeta, barrista, escriptor fanzinero i punkero. L'any 2012 “Manu Chao i la Ventura”, van visitar per primera vegada l'urbs caleña. Amb la bandera creativa de la comunicació alterativa, un heterogeni grup de joves, teixidors de processos col·lectius es van connectar per a produir un documental sobre aquest fet cultural històric, propiciant una trobada de carrer amb Manu Chao i Trauma, dos éssers humans que viuen ambulants, fora de regles i convencions, barrejant llengües, ritmes, i utopies. “El Puto Amo Amo de l'Anarquia” és una experiència on ens veurem atrapats en les expectatives i dificultats que suggereixen per a Trauma la trobada amb Manu Chao en un context de realització documental previ i durant el seu concert en Cali

Passejada fotogràfica ‘La ciutat amagada’

amb Patricia Chomón (organitza el museu de l’Hospitalet)

La ciutat amagada és un taller de fotografia per a explorar i redescobrir la teva ciutat, a través de la imatge. Podem mirar la ciutat d'una altra manera i revelar la seva cara menys visible. Compartirem un passeig per Hospitalet per a prendre fotografies, acostant-nos ala realitat amb una mirada fresca. Explorant nous punts de vista que ens permetin descobrir perspectives del nostre entorn quotidià diferents de les habituals.

Archive in as Storm II.2

amb Francele Cocco

Segona part del laboratori Archive in as Storm II on es van analitzar els arxius com a dispositius de la creació artística. Seguirem treballant en escodrinyar arxius, produir arxius, problematitzar arxius són pràctiques vives i intrínseques en la creació artística contemporània. En aquesta sessió Francele Cocco acompanyarà a les artistes per propulsar les obres que exposaran en Solstici 2024.

bottom of page